Olümpiamedali ootus tekitab Kelly Sildarus ebameeldivat pinget (2)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kelly Sildaru otsustab pärast Pekingi olümpiat, kuidas tema karjäär jätkub.
Kelly Sildaru otsustab pärast Pekingi olümpiat, kuidas tema karjäär jätkub. Foto: Vaughan Brookfield/Red Bull Content Pool

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru peamine eesmärk on sel hooajal esineda hästi Pekingi olümpiamängudel. Kuigi talihooaeg pole veel alanud, on 19-aastane tallinlanna realistlikult võttes meie ainukene medalilootus. Suuri ootusi tunnetab sportlane isegi ning midagi meeldivat selles pole.

Neli aastat tagasi tabas Sildarut senise karjääri suurim tagasilöök. Ta vigastas Uus-Meremaa treeninglaagris põlve ning pidi kindla medalisoosikuna viis kuud hiljem toimunud Pyeong­changi olümpiast loobuma.

Toona oli Sildaru alles 15-aastane ega hoidnud end meediapildiga kursis. Praegu, 19-aastasena tunnetab ta talle seatud ootusi juba palju rohkem. «Kui olin noorem, siis ma uudiseid eriti ei lugenud. Nüüd aga jõuab minuni palju rohkem infot ja pigem paneb see ebameeldiva pinge peale. Tekib tunne, et teen kõike ainult teiste heaolu jaoks, mitte enda pärast. Kui ma hakkama ei saa, oleksin nagu teisi alt vedanud,» sõnas praegu Šveitsis treeninglaaris viibiv suusataja.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles