Katsuta leidis endale Rovanperä eeskujul uue kõrvalala

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta.
Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta. Foto: Twitter/@TakamotoKatsuta

Toyota rallimeeskonna sõitjad Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta naudivad MM-etappide vahel külg ees kihutamist.

Hiljuti käisid mõlemad mehed testimas uut Toyota Supra driftiautot ning Katsuta rääkis kogemusest lähemalt ralliportaalile DirtFish. «Kalle on selles väga hea. Ta on suur driftisõber, kuid praegu kasutame mõlemad seda osana treeningutest. See on superlõbus. Olen varem lumel driftinud, kuid midagi sellist pole ma veel teinud,» sõnas Katsuta.

Jaapanlasel jätkus Toyota Supra kohta vaid kiidusõnu. «Täiesti hullumeelne auto. Niivõrd kerge ja 1000 hobujõudu. 1000 hobujõudu! Kui sellesse autosse istud, siis muutub kõik. Sellega on üsna lihtne avariid teha,» lausus ta.

Driftimine tuleb Katsuta sõnul kasuks ka autorallis. «Olgu, autod on küll üsna erinevad, kuid see aitab asjadest rohkem aru saada. Pean ausalt tunnistama, et driftimine on raskem, kui ma arvata oskasin. Ja ma ei arvanud, et see on lihtne! Sa pead olema niivõrd enesekindel. Ma ei sõitnud küll palju ringe, kuid suutsin täisgaasiga õigele nurgale pihta saada. See oli imeline,» ütles Katsuta.

Driftimisse armunud Katsuta lubas tulevikus enda jaoks uut spordiala veelgi harjutada, sest tema soov on sõita koos Rovanperäga tandemit. «Tahame sõita rajal kahe autoga – teate küll, üks auto teise järel lähestikku. Esmalt pean küll harjutama, aga Kalle on selleks juba valmis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles