JÄRELVAADATAV Milline lahing! Sloveenia alistas peaaegu kolm tundi kestnud poolfinaalis Poola, viimane geim võideti 37:35

Postimees Sport
Copy

Meeste võrkpalli EMi esimeses poolfinaalis alistas Sloveenia ülihaaravas duellis 3:1 (17:25, 32:20, 25:16, 37:35) Poola. Finaalis astub neile vastu Serbia või Itaalia.

Tegemist oli tunamulluse EMi poolfinaali kordusetendusega ning toona võttis Sloveenia oma pealinnas Ljubljanas samuti 3:1 võidu. Tänane lahing peeti Poolas Katowices.

Viimane neljas geim oli äärmiselt pingeline. Sealjuures päästis vaidesüsteem kaks korda Poola naha, kui kohtunikud määrasid kahel matšpallil ebakorrektselt Sloveeniale punkti. Pärast videokohtunikuga konsulteerimist anti need punktid aga Poolale, ehkki mängu lõpuks polnud sellest mingit kasu.

Enne mängu:

Olümpiamängudel hilisemale võitjale Prantsusmaale veerandfinaalis kaotanud Poola alustas EMi kaotatud geimidega, kuid on seejärel võtnud neli 3:0 võitu järjest. Kaheksa parema hulgas tehti säru näiteks Venemaale.

Sloveenia on saanud EMil kaks kaotust, jäädes alla Tšehhile ja Itaaliale. Aga ülejäänud viiest mängust on tulnud neli 3:0 ja üks 3:1 võit. Selge favoriit on siiski Poola, ehkki sloveenid pole kindlasti papist vastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles