Kontaveit edu fenomenist: naudin väljakul olemist ega pane endale pingeid peale

Ville Arike
, reporter
Copy
Anett Kontaveit Ostrava turniiri esikohaauhinnaga.
Anett Kontaveit Ostrava turniiri esikohaauhinnaga. Foto: David W Cerny/Reuters/Scanpix

Ostrava tenniseturniiri võitnud Anett Kontaveit ütles finaalmängu järel toimunud pressikonverentsil, et jäi enda viimase nädala mängudega väga rahule ning nendeni aitasid teda positiivsus, mängimise nautimine ja pingevaba olek.

«Mängisin sel turniiril tõesti väga hästi ja stabiilselt. Võtan mänge ja erinevaid olukordi kui väljakutset. Ma pole endale pingeid pannud, naudin väljakul olemist, mida ma vahepeal ei teinud. Olen saavutanud hea vormi,» alustas mõistetavalt heas tujus olev Kontaveit kokkuvõtte tegemist.

6:2, 7:5 võidetud finaalmängus kreeklanna Maria Sakkariga ei kaotanud Kontaveit ühtegi oma servigeimi. Seejuures esimeses setis kaotas ta oma servil ainult kaks (!) punkti. «Statistika on tõepoolest hea, samas ma ei tundnud, et see olnuks midagi erilist. Üritasin igas olukorras säilitada valmisoleku, et pall võib tagasi tulla, et peab kogu aeg edasi mängima. Olingi alati valmis, kui pall tagasi tuli, mängisin iga punkti pikalt läbi. Ta ka eksis vahel, aga nägin paljude punktidega päris palju vaeva,» selgitas Kontaveit edu aluseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles