Kas FC Flora hakkab juba tihedale graafikule lõivu maksma? (1)

Postimees Sport
Copy
FC Flora meeskond pärast Konverentsiliiga mängu Gentiga.
FC Flora meeskond pärast Konverentsiliiga mängu Gentiga. Foto: Tairo Lutter

FC Flora jalgpallimeeskond kaotas koduses liigas punkte ning tiitli kaitsmine muutus taas veidi raskemaks. Pärast 2:2 viiki Viljandi Tulevikuga viitas peatreener Jürgen Henn ka väsimusfaktorile. 

Flora graafik on tänu Konverentsiliiga alagrupiturniirile jõudmisele ülitihe ning hõredamaks veel mitme kuu jooksul ei lähe. Mulgimaal avastati end teise poolaja keskel ootamatult 0:2 kaotusseisust, kuid lõpuvileks suudeti siiski võrdsus jalule seada. Üks punkt võideti, ent kaks kaotati ning laupäeval Legioni alistanud tabeliliider FCI Levadia nihkus juba 11 punkti kaugusele. Floral on kaks mängu vähem peetud, kuid nende võitmise korral oleks vahe ikkagi 5 punkti.

«Arvan, et küsimus ei olnud motivatsioonis, vaid pigem natuke kuhjunud väsimuses meie meeskonnas. Kindlasti polnud asi tahtmises, loomulikult tahtsime siit kolme punkti. Kindlasti on see (mitmes sarjas korraga mängimine – toim) meie jaoks väljakutse ja me oleme natuke uues olukorras, aga mingisuguseid vabandusi me tuua ei taha, ei saa, ei ole mõtet. Olukord on väljakutsuv, aga me peame õppima häälestuma ja ümber lülituma nende mängude vahel. Selge on see, et väga head hoogu kogu aeg kõikides mängudes ja sarjades on väga raske säilitada. Peame õppima sellest üle olema,» ütles Flora peatreener Jürgen Henn mängu järel Soccernet.ee ülekandes.

Flora jätkab armutu graafikuga. Neljapäeval kohtutakse Belgradis sealse Partizaniga, pühapäeval Eesti liigas Tartu Tammekaga, siis ootab suurt osa klubi mängijaid koondisepaus ning MM-valikmatšid Valgevene ja Walesiga, ning pärast seda taas klubi eest kaks mängu nädalas. Seejuures on klubi Tipneri karikavõistluste mängud lükatud detsembri keskpaika, mil eurosarja alagrupikohtumised läbi saanud.

Kui meistriliigas kolm ringi ehk 27 vooru läbi saab, lüüakse tabel pooleks, esikuuik ja tagumine nelik jätkavad eraldi. Medalimeeskonnad peavad hooajal kokku 32 mängu. Levadial on 64 punkti ja pidada veel kaheksa kohtumist, Floral aga 53 punkti ja ees kümme mängu. Paide on 49 punktiga kolmas, kuid neil jääb pidada vaid seitse mängu.

Reaalset kullaheitlust peavad vaid Levadia ja Flora, kel seisab kaks omavahelist mängu veel ees. Seejuures lükati nende kolmanda ringi kohtumine 1. detsembrile. Kui Flora Levadiat mõlemas järelejäänud kohtumises ei võida, pole tal meistritiitli saatus enam enda kätes. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles