Suur skandaal Venemaal: pool noorte käsipallikoondist panustas enda mängudele, mängijaid võib ähvardada vanglakaristus

Ville Arike
, reporter
Copy
Venemaa noorte käsipallikoondis. Pole teada, kes pildil olevatest mängijatest on juhtunuga seotud, kes mitte.
Venemaa noorte käsipallikoondis. Pole teada, kes pildil olevatest mängijatest on juhtunuga seotud, kes mitte. Foto: Instagram / Venemaa käsipalliliit

Venemaa spordil on teatavasti viimaste aastate dopinguteemade tõttu niigi rasked ajad, venelasi ei lubata oma lipu all olümpiamängudele. Nüüd tabas meie idanaabreid järjekordne hoop ning nad loodavad, et vähemalt rahvusvaheliselt see uusi sanktsioone kaasa ei too.

Seekordse loo kangelased on noored käsipallurid. Venemaa naiskond naasis Tokyo olümpialt hõbemedaliga, meeste käsipall on sealmail aga tükk maad kehvemas seisus. Olümpiamängudel osaleti viimati 2008. aastal Pekingis, MMil võideti viimane medal 1990ndatel. Kuu aega tagasi Horvaatias peetud kuni 19-aastaste EMil saadi 16 meeskonna hulgas eelviimane koht. Nüüd tuleb välja, et sellel oli oma selge põhjus.

Venemaa noortekoondis võitis tol turniiril ainult ühe mängu, alistades viimase koha kohtumises Austria 31:24. Ent võistluse käigus oli samale vastasele kaotatud 19:36… Anomaalseid tulemusi oli veelgi, näiteks Prantsusmaale jäädi alla 17:36, Taanile 26:38.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles