Toyota rallitiim teatab lähinädalatel kauaoodatud uudise

Karl Mihkel Eller
Copy
Toyota 2021. aasta rallipaarid Soome ralli avatseremoonial.
Toyota 2021. aasta rallipaarid Soome ralli avatseremoonial. Foto: Toyota/McKlein

Toyota rallimeeskond pole veel järgmise hooaja koosseisu kinnitanud, kuid on andnud mõista, et ei soovi sõitjate osas teha olulisi muudatusi. Plaan on tiimis hoida Kalle Rovanperät, Elfyn Evansit ja ka Sébastien Ogier'd, kes on küll teatanud, et stardiks vaid valitud etappidel. Kes võiks Ogier’ga hakata autot jagama, selle küsimusele peaks Toyota vastuse andma alanud kuu jooksul.

Oma kaheksanda MM-tiitli suunas kihutav Ogier sooviks järgmisel aastal MM-sarjas startida neljal kuni viiel etapil. Kes stardib kolmandas autos tema asemel ülejäänud võistlusel, on veel lahtine.

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala kinnitas, et kõige suurem soosik on sellele kohale Esapekka Lappi, kes teeb täna Soomes oma tänavuse hooaja esimese WRC-stardi ja esimese võistluse Toyota roolis pärast 2018. aastat. «Esapekka on praegu 2022. aasta osas valik number üks, mis puudutab nö kolmandat sõitjakohta,» ütles Latvala enne Soome rallit ajakirjanikele.

Rahvusvahelise meediani oli jõudnud info, et Toyota võib 2022. aasta plaane avalikustada juba sel nädalal Jyväskyläs, kuid Latvala kummutas need kahtlused. «Oktoobri jooksul tuleb meie 2022. aasta sõitjate kohta uudiseid, kuid mitte veel sel nädalalõpul.»

Latvala avalikustas, et Ogier pole veel Toyota Rally1 autot testinud. Põhjus seisneb selles, et valitsevale maailmameistrile soovitakse anda võimalikult sarnane masin sellele, millega hakatakse uuel hooajal sõitma. Praegu on aga autod veel arengustaadiumis. Lisaks soovis prantslane testida kõvakattega teel, mitte kruusal.

«Ta tundis, et tal pole põhjust praegu kruusal testida. Kuna Monte on ilmselt esimene etapp, kus ta stardib, siis ta tahaks esimese tunnetuse saada asfaldil,» ütles Latvala ja pakkus, et Ogier saab Rally1 auto testi pärast oktoobri lõpus toimuvat Hispaania rallit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles