Eesti pinnal jagatakse esmakordselt vehklemise tiitlivõistluste medaleid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Vehklemine. Pilt on illustreeriv.
Vehklemine. Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

Euroopa vehklemise konföderatsioon kinnitas 2022. aasta U23 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste toimumiskohaks Tallinna.

U23 EM leiab aset 2022. aasta mais või juunis Kalevi Spordihallis ning kestab kuus päeva. Tegemist on läbi aegade esimese Eestis toimuva vehklemise tiitlivõistlusega.

U23 Euroopa meistrivõistluste kavas on meeste ja naiste individuaal- ja võistkondlik turniir kõigis kolmes relvaliigis: epee, florett ning espadron. Viimasel U23 EM-turniiril Plovdivis Bulgaarias osales üle 350 sportlase ning 70 võistkonna.

«Tallinna vehklemisinfrastruktuuri kompaktsus, eeskujulik suurturniiri korraldamise kogemus ja pühendunud inimeste olemasolu annavad Eesti vehklemisliidule kindluse, et esimene tiitlivõistlus saab läbi viidud väga kõrgel tasemel. Tiitlivõistluse korraldamine Eestis kingib meie vehklemisrahvale ja tavapublikule ainulaadse võimaluse näha kõikidele relvaliikidele omast ilu ja maagiat,» kommenteeris Eesti Vehklemisliidu peasekretär Denis Ostrovski.

U23 vanuseklassi EMe on peetud 2008. aastast alates ning Eesti vehklejad on selle aja jooksul teeninud kolm medalit. 2012. aastal sai Katrina Lehis kaela pronksi, aasta hiljem naasis Nelli Differt tiitlivõistlustelt individuaalvõistluse hõbeda ja naiskonnavõistluse pronksiga, mille teenis koos Lehise, Veronika Žuikova ja Anu Harkiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles