PM MEHHIKOS Hispaanlannade duellis võimutsenud Muguruza sammus aastalõputurniiril finaali

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Garbine Muguruza.
Garbine Muguruza. Foto: CARLOS PEREZ GALLARDO

Mehhikos toimuva WTA aastalõputurniiri esimene finalist on hispaanlanna Garbine Muguruza (WTA 5.), kes alistas poolfinaalis kaasmaalanna Paula Badosa (WTA 10.) 6:3, 6:3.  

Maailma viies reket pääses avasetis murdega ette juba kolmandas geimis ning purjetas selle toel lõpuni välja, lisades viimases geimis sümboolset veel ka teise murde. 

Seises setis õnnestus samuti Muguruzal kohe esimesel katsel kaasmaalanna serv murda. Kuigi kohe järgmises geimis oli Badosal kolm vastumurdmise šanssi, ei õnnestunud tal neid ära kasutada.

Rohkem võimalusi Muguruza vastasele ei kinkinud ning edenes tund ja 26 minutit kestnud mängu järel finaali, kus talle astub vastu kas Anett Kontaveit või Maria Sakkari.

Neljandat korda WTA aastalõputurniiril osalev Muguruza oli varem nelja parema sekka jõudnud. Oma debüüdil 2015. aastal kaotas ta poolfinaalis poolatarile Agnieszka Radwanskale 7:6(5), 3:6, 5:7. 

Tegemist on alles teise korraga, kui hispaanlanna jõuab aastalõputurniiri finaali. Esimest korda sai selle tembuga hakkama endine esireket Arantxa Sanchez Vicario, kes vandus 1993. aasta esikohamatšis alla Stefanie Grafile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles