PM SAKSAMAAL Toijala: võit Saksamaa üle on Eesti korvpallile suur asi (2)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Eesti korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala.
Eesti korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala. Foto: Raul Mee

Korvpallikoondise peatreeneri Jukka Toijala sõnul on MM-valiksarjas saavutatud 69:66 võit Saksamaa üle Eesti korvpallile suur saavutus.

Tegu on alles teise korraga (esimest korda 1993. aasta EMil – toim.), kui Eesti korvpallikoondis on suutnud Saksamaa üle mängida. «See võit on Eesti korvpallile suur saavutus. Meil on palju kutte, kes püüavad Euroopas korvpallis kõrgemale ronida,» lausus peatreener mängujärgsel pressikonverentsil.

«See oli raske mäng. Tean, kui keeruline on nullist alustada uut ajastut. Suudan väga hästi vastaste peatreeneriga samastuda. Tal oli mänguks valmistumisel väga vähe aega. Ka meil oli raske ennustada, kuidas nad mängida kavatsevad. Kuid meil oli võimalus olla kauem koos kui Saksamaal, seega olime paremas seisus,» lausus Toijala.

Mängu üheks võtmehetkeks pidas peatreener Siim-Sander Vene korvi, mis viis 17,6 sekundit enne normaalaja lõppu Eesti 66:64 juhtima. «See oli väga tähtis moment, kuid meil oli ka õnne, sest Saksamaa ei suutnud tähtsatel hetkedel skoorida,» ütles ta.

Toijala sõnul kulges Eesti mäng tõusude ja mõõnadega, mis näitab, et tegu on veel veidi kogenematu koosseisuga.

Saksamaa ajakirjanik päris Toijalalt eraldi Kristian Kullamäe esituse kohta ning peatreeneril jagus vaid kiidusõnu. «Talle avaldati palju survet. Teame, et viimati mängis ta põhimõtteliselt kaks kuud tagasi. Mul on hea meel, et ta pärast seda perioodi ellu jäi. Ta on suurepärane mängija, kes tahab end tõestada,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles