VIDEO Kvalifikatsiooni võidu suunas kihutanud Verstappen põrutas viimases kurvis seina

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Max Verstappeni sõiduviga kinkis kvalifikatsiooni võidu Lewis Hamiltonile.
Max Verstappeni sõiduviga kinkis kvalifikatsiooni võidu Lewis Hamiltonile. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Mercedese piloodi Lewis Hamiltoni võiduga lõppenud Saudi Araabia GP kvalifikatsioon pakkus ohtralt draamat.

Vaheaegade põhjal justkui kindla võidu suunas kihutanud Max Verstappen sõitis oma kiirel ringil vastu seina ning peab leppima kolmanda stardipositsiooniga. Avarii järel on õhus küsimus, kas Verstappeni vormeli käigukast jäi terveks. Kui mitte, tuleb see välja vahetada ning see tähendab stardirivis viie koha võrra langemist. 

Hooaja viienda kvalifikatsiooni võitnud Hamiltoni kõrvalt stardib tema meeskonnakaaslane Valtteri Bottas (+0,111). Verstappen kaotas oma arvesse läinud kiireimal ringil Hamiltonile 0,142 sekundit.

Kvalifikatsiooni tulemused:

«Ma ei tea, mis viimasel ringil juhtus. Rattad läksid natukene blokki. Kolmas koht on pettumus, kuid mul õnnestus näidata, et auto on siin rajal kiire. Vaatame, mis homme saama hakkab,» ütles Verstappen. 

Tulemused ei pruugi siiski olla lõplikud, sest Bottas põrkas teises kvalifikatsioonivoorus kokku Kimi Räikköneniga ning võib saada karistada.

Enne kvalifikatsiooni oli õhus võimalus, et karistada saab ka Hamilton, kes eiras väidetavalt kolmandal vabatreeningul kahte kollast lippu ning takistas Nikita Mazepini. Kollaste lippude eiramise eest Hamiltonil süüd siiski polnud, kuid Mazepini takistamise eest määrati Mercedesele 25 000 euro suurune trahv.

Kaks etappi enne hooaja lõppu on Verstappeni edu Hamiltoni ees kaheksa punkti. Hooaja eelviimane GP Saudi Araabias saab stardi pühapäeval kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles