Kas Djokovic sai koroonasüsti kätte? Maailma esireket osaleb tähtsal turniiril Austraalias

Postimees Sport
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: Atilano Garcia/sopa Images/zuma Press Wire/scanpix

Tennise maailma esireket Novak Djokovic pandi kirja aasta alguses Sydneys toimuvale ATP karikaturniirile, kus ta veab Serbia koondist. See viitab, et seni koroonavaktsiini suhtes skeptiline olnud Djokovic on teinud meelemuutuse või juba vaktsiinisüsti kätte saanud. Austraalia lahtistel saavad mängida vaid tennisistid, kes on vaktsineeritud.

Sydney ATP turniiri korraldajad ütlesid teisipäeval, et 1.–9. jaanuarini toimuvale võistlusele on registreeritud 18 mängijat ATP 20 parema meestennisisti seast. Sellel turniiril osalemiseks pole vaktsineerimine kohustuslik ning ilmselt lubatakse ta võistluspaika, kui viibib kahenädalases eneseisolatsioonis.

Djokovic on lisaks ka Austraalia lahtiste tiitlikaitsja ning ta pole jätkuvalt kinnitanud, kas ta plaanib 17. jaanuaril algaval suure slämmi turniiril väljakule tulla.

Mõne nädala eest ütles 34-aastase Djokovici isa Srdjan, et sellistel alustel tema poeg Austraalia suuturniiril ei osale. «Nende väljapressimiste ja asjaolude taustal on tõenäoline, et me ei osale Austraalia lahtistel,» ütles Srdjan Djokovic Serbia telekanalile Prva TV.

«Kõigil on õigus otsustada oma tervise üle. Kas keegi vaktsineerib või mitte, on tema enda valik,» jätkas vanem Djokovic, kuid jättis lahtiseks, kas tema poeg kavatseb ennast vaktsineerida või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles