Rahvuste liigas võib peagi näha Brasiiliat, Argentinat ja teisi Lõuna-Ameerika tippmeeskondi

Christopher Krutto
Copy
UEFA Rahvuste liiga logo.
UEFA Rahvuste liiga logo. Foto: Franck Fife/Scanpix

UEFA asepresident Zbigniew Boniek avaldas, et 2024. aastast võivad jalgpalli Rahvuste liigast osa võtma ka 10 Lõuna-Ameerika rahvusesindust.

UEFA peab Lõuna-Ameerika jalgpalli juhtiva CONMEBOLiga läbirääkimisi, et Rahvuste liigaga liituksid ka sealsed rahvusesindused. Seda peetakse järjekordseks vastulöögiks FIFA plaanile hakata iga kahe aasta tagant pidama MMi.

Selle kõige suuremateks vastasteks ongi just Euroopa ja Lõuna-Ameerika. «UEFA töötab koos CONMEBOLiga mitmete projektide kallal, millest üheks on ühine Rahvuste liiga, kuid midagi ei ole veel lõplikult otsustatud,» sõnas UEFA kõneisik Sky Sportsile.

Kusjuures üheks koostööprojektiks on superkarikas, mille raames kohtuvad EMi ja Copa America võitjad. Esimest korda saab Finalissimaks ristitud üritus teoks järgmise aasta 1. juunil, kui Londonis kohtuvad Itaalia ja Argentina.

Boniek tunnistas Poola väljaandele Meczyki antud intervjuus neljapäeval, et 2024. aastast liitub Rahvuste liigaga 10 Lõuna-Ameerika koondist. Tema sõnul liituvad 6 neist A-divisjoniga ja 4 B-divisjoniga. Tõenäoliselt leiaks kõik mängud aset Euroopas.

«Nii palju, kui ma tean, siis FIFA jätkab kahe aasta tagant korraldatava MMi projektiga. Viimastel nädalatel on erinevatelt pooltelt tulnud signaale, et nad ei lähe sellega lõpuni,» tunnistas Boniek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles