RIVID PAIGAS Vaata, kellega tuleb Tänakul revolutsioonilisel autoralli hooajal tiitlivõitluses rinda pista

Postimees Sport
Copy
Kas Hyundai suudab 2022. aastal Toyotale vastu saada?
Kas Hyundai suudab 2022. aastal Toyotale vastu saada? Foto: PAU BARRENA/AFP/Scanpix

Terasemad spordisõbrad teadsid juba mõnda aega, kes tuleval hooajal autoralli MM-sarja kõige teravamas tipus mõõtu hakkavad võtma. Viimaks on rivistused ka päris ametlikult paigas.

Uus aasta tuleb revolutsiooniline, sest kasutusele võetakse hübriidajamiga autod. Üldpilt aga palju ei muutu, sest endiselt jätkavad WRC konkurentsis kolm võistkonda: Toyota, Hyundai ja M-Sport. Tõsi, viimased vahetasid varasema Ford Fiesta mudeli Puma vastu.

Nii individuaalses kui ka võistkondlikus arvestuses platsi puhtaks löönud Toyota jätkab sarnases koosseisus, ent siiski uue näoga. Kaheksandat korda maailmameistriks kroonitud Sebastien Ogier jagab kolmandat Yarist värske liituja Esapekka Lappiga, täispika hooaja teevad kaasa Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä.

Hyundai leeris on samuti üks olulisem vangerdus. Täiskohaga jätkavad Thierry Neuville ja Ott Tänak, n-ö varumehe ametis püsib Dani Sordo. Kogenud hispaanlane jagab kolmandat i20 masinat Oliver Solbergiga. 

Kõige suuremad muutused läbis M-Sport. Jokkerina palgati enda ridadesse eelnevalt Hyundaid taltsutanud Craig Breen, iirlase kõrval saab taas täishooaja kaasa teha kopsaka rahakotiga Gus Greensmith. Teatud etappidel sõidavad kaasa Adrien Fourmaux ning tiimi uue tulijana üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb. 

Tasub märkida, et kindlasti pakub head konkurentsi ka Yaris WRCga kihutav Takamoto Katsuta. Ametlikult kuulub ta aga Toyota noorteprogrammi, mistõttu tema MM-etappidel tiimile punkte tuua ei saa. Sarnast rolli võib mõnes teises võistkonnas hooaja jooksul täita veel piloote. 

Esialgse plaani kohaselt 13 etapist koosnev hooaeg algab 20. jaanuaril Monte Carlos. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles