Vene ralliäss tahab reeglitest kõrvale hiilida, et oma lipu all võistelda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sergei Kariakin ja Anton Vlasiuk eelmise aasta Dakari rallil.
Sergei Kariakin ja Anton Vlasiuk eelmise aasta Dakari rallil. Foto: DPPI via www.imago-images.de

2. jaanuaril antakse avapauk järjekorras 44. Dakari kõrberallile, mis viib sel korral osalejad Ha'il'i linnast Jeddahisse. Sportbuggy'de ehk SSV-de katekoorias peaks starti tulema ka Venemaa ekipaaž Sergei Kariakin–Anton Vlasiuk, kuid see pole praegu enam sugugi kindel. 

Nimelt andis South Racing Can-Am meeskonna värvides kihutav duo end kõrberallile üles automaatselt, kui registreerimine avati, ega pööranud tähelepanu tõsiasjale, et Dakari kõrberalli on Rahvusvahelise autoliidu (FIA) värske ekstreemrallide MM-sarja (FIA Cross-Country Rallying World Championship) avaetapiks.

Seetõttu kehtivad sarjas aga WADA reeglid, millest tulenevad ei või ekipaaž Vene lipu all starti tulla.

«Meil lubatakse küll osaleda, kuid piirangutega. Meie üritame aga kõikvõimalike trikkidega nendest käskudest mööda hiilida ja ikkagi oma riigi lipu all võistelda,» lausus Kariakin kodumaa meediale. 

«Minu jaoks on see põhimõtteline küsimus. Statuut näeb ette, et nõnda ei saa me MM-sarjas startida. Meie kavatsema aga osaleda Dakari kõrberallil, mitte MM-etapil,» jätkas 30-aastane venelane, kel õnnestunud 2017. aastal quad'ide konkurentsis Dakaris ka võidutseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles