Tänak selgitas, mis on Monte Carlo rallil peaeesmärk

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Nikos Katikis via www.imago-images.de/SCANPIX

Sel nädalavahetusel lükatakse viimaks käima autoralli MM-sarja uus hooaeg, mis tuleb kindlasti erilisem kui mõned viimased. Seda ennekõike seetõttu, et kasutusele võetud hübriidautod saavad enda esimesed ristsed.

Hyundai rallimeeskonnas oma karjääri teist MM-tiitlit jahtiv Ott Tänak tõdes, et hetkel valdab neid päris palju teadmatust. Siiski minnakse Monte Carlos starti plaaniga võimalikult palju kilomeetreid koguda.

«Kuna hetkel on nii palju teadmatust, siis tuleks ralli probleemivabalt läbida. Nõnda saame võimalikult palju kogemusi uue autoga kihutamisel ja see on ka hetkel peaeesmärk. Monte Carlos pole niivõrd tähtis auto puhas võimekus. Olulisemal kohal püsib töökindlus ja sõitjate väiksed otsused, mis võivad kalliks maksma minna,» lausus Tänak Hyundai pressiteate vahendusel.

Samas tunnistas eestlane, et esimesel etapil ei minda rallit lihtsalt läbi sõitma. Mõistagi proovitakse saavutada võimalikult hea lõppkoht ja punktitabelisse häid punkte koguda, ent kerge see kindlasti olema ei saa.

«Juba esimene kiiruskatse tõotab tulla huvitav. Uus auto ja pime kiiruskatse,» lõpetas Tänak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles