Kanepit ootab veerandfinaalis Prantsusmaa lahtiste tšempion

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Iga Swiatek.
Iga Swiatek. Foto: Charles Platiau

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste neljandas ringis maailma teise reketi Arina Sabalenka alistanud Kaia Kanepi elu maakera kuklapoolel ei lähe sugugi lihtsamaks, sest veerandfinaalis tuleb tal vastu astuda järjekordsele esikümne mängijale. 

Nimelt kohtub 36-aastane Kanepi (WTA 115.) kaheksa parema seas Poola esireketi Iga Swiatekiga (WTA 9.), kelle senise karjääri suurim saavutus pärineb selgelt kahe aasta tagusest ajast, kui tal õnnestus pea kohale tõsta Prantsusmaa lahtiste võidutrofee.

Austraalia lahtistest võtab 20-aastane Swiatek osa neljandat korda, siiani on tema laeks jäänud neljas ring – nii 2020. kui ka 2021. aastal – kuid tänavu õnnestus poolataril see tõke ületada.

Kui esimeses kolmes ringis Swiatekil võitmisega suuri probleeme ei tekkinud – avaringis oli ta 6:3, 6:0 üle Harriet Dartist (WTA 123.), teises ringis 6:2, 6:2 Rebeca Petersonist (WTA 82.) ja kolmandas ringis 6:2, 6:3 Darja Kasatkinast (WTA 23.) –, siis neljandas ringis tuli tal rumeenlanna Sorana Cirstea (WTA 38.) juba rohkem vaeva näha. Lõpuks olid poolatari võidunumbrid 5:7, 6:3, 6:3.

Kui Swiatekilt sai pärast kohtumist uuritud, kas ta sooviks veerandfinaalis kohtuda Kanepi või Sabalenkaga, andis ta ajakirjanikele järgneva vastuse: «Ma ei mõtle selle peale hetkel. Mu matš oli võrdlemisi raske ja tahan lihtsalt sellest taastuada. Tean, et mu treener vaatab praegu seda mängu ehk tema tööpäev veel kestab. Minu tööpäev sai aga läbi, seega kavatsen lihtsalt maha jahtuda ja homme selle peale mõelda.»

Omavahel Kanepi ja Swiatek varem kohtunud pole. Küll on poolatariga kõvasti saanud madistada meie teine tipptennisist Anett Kontaveit. Nende omavaheline seis on viigis 2:2.

Kuigi järjekordne maailma esikümne mängija saab olema Kanepi jaoks kõva pähkel, tasub siinkohal meenutada, et suure slämmi turniiridel on eestlanna võrdlemisi mihkel nende seljatamise peale

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles