Sander Raieste tegi ulmelise veerandaja. Kas ta suudab samamoodi jätkata?

Ville Arike
, reporter
Copy
Sander Raieste (keskel) saab pärast lõpuvilet tervelt meeskonnalt patsutusi ja kallistusi.
Sander Raieste (keskel) saab pärast lõpuvilet tervelt meeskonnalt patsutusi ja kallistusi. Foto: Twitter/Vitoria Baskonia

Eesti korvpallikoondislane Sander Raieste oli enne teisipäeva õhtut visanud Euroliigas 16 mänguga 11 punkti. Nüüd tulid ühe mängu jooksul kümne minutiga teised 11 juurde ning ta aitas Vitoria Baskonial alistada tiitlikaitsja Istanbuli Anadolu Efese 87:74.

Punktid on alati toredad ning ses mängus viskas Raieste ka tähtsaid korve, kuid see polnud õhtu olulisim moment. «Et Sander nii palju punkte kogus, oli juba boonus. Kindlasti lisab see enesekindlust, kui viskad sisse, aga mõned muud detailid olid veelgi tähtsamad,» hindas Raieste esitust Postimehe palvel analüüsinud Eesti koondise peatreener Jukka Toijala.

Mis mängus toimunud oli ja miks räägime kümnest minutist? Sest esmalt pääses Raieste väljakule avaveerandi viimaseks 18 ning seejärel kolmanda veerandaja viimaseks neljaks sekundiks. Ent Baskonia kogenud peatreener Neven Spahija saatis eesti mehe platsile ka neljanda veerandaja alguses, ülesanne oli… katta Efese liidrit, meeskonna mulluses tiitlivõidus võtmerolli mänginud Shane Larkinit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles