Naiste tennist räsib vigastustelaine

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoria Azarenka vigastas jalga eelmisel nädalal.
Viktoria Azarenka vigastas jalga eelmisel nädalal. Foto: Reuters/ScanPix

Samal ajal kui Eesti tennisefännid ootavad pikisilmi, millal aastat suurepäraselt alustanud Kaia Kanepi paraneb teda viimasel ajal kimbutanud õlavigastusest, on tervisega hädas ka mitmed teised tipud.


Värskeim ohver on maailma esireket Viktoria Azarenka, kes otsustas sel nädalal Dubais peetavast turniirist pahkluuvigastuse tõttu loobuda. Kuna Azarenka oli avaringis vaba, pääses nüüd tema asemel n-ö õnneliku kaotajana otse põhitabeli 2. ringi austraallanna Casey Dellaqua.

«Ma ei taha, et vigastus hullemaks läheks. Puhkan paar päeva ja loodetavasti on siis seis juba parem,» sõnas sel hooajal 17 matši järjest võitnud Azarenka. «Ma ei taha vanu vigu korrata. Olen varem poolvigasena mänginud, aga see polnud hea ei mulle ega turniirile. Tervis on kõige tähtsam.»

Sel hooajal Sydneys, Austraalia lahtistel ja Dohas võidutsenud Azarenka vigastas jalga eelmisel nädalal Doha turniiri poolfinaalis, kuid suutis vigastusest hoolimata finaalis alistada 6:1, 6:2 Samantha Stosuri.

Vigastuse või terviseprobleemide tõttu loobusid Dubai turniirist ka mullune Wimbledoni võitja Petra Kvitova (WTA 3.), eelmisel aastal Prantsusmaa lahtised võitnud Na Li (WTA 9.) ja venelanna Vera Zvonarjova (WTA 8.), kaelavalu pärast jättis turniiri pooleli venelanna Maria Kirilenko (WTA 22.), põlvekõõluse venituse tõttu andis loobumisvõidu Dominika Cibulkova (WTA 16.).

Veebruari alguses peetud Pariisi turniirilt jäid lisaks Kanepile kõrvale ka Li, Jelena Jankovic (WTA 14.) ja Sabine Lisicki (WTA 13.), endine esireket Kim Clijsters teatas juba eelmisel nädalal, et ei saa vigastuse tõttu märtsi alguses Indian Wellsis mängida.

Montreal Gazette peab kolmandat aastat järjest vigastuste arvestust ning tänavuse hooaja algus on olnud kõige murettekitavam – eilse seisuga oli terviseprobleemide tõttu pooleli või üldse pidamata jäänud mänge 38, samas kui mullu samal ajal oli neid 17.

Väljaanne võtab arvesse kõikide WTA turniiride põhitabeli mängude (nii üksik- kui paarismängu) loobumisvõite (poolelijätmist või üldse mitte mängimist) ning ka turniirilt mahavõtmisi. Arvesse ei lähe need mahavõtmised, mis on tehtud enne, kui põhitabel on loositud, seetõttu ei kuulu nende 38 sekka Zvonarjova ja Li ning Monterrey turniirilt eemale jäänud Serena Williams.  

Mulluse hooaja koguarv oli 168, 2010. aastal aga 95. Seega on tänavu juba vähem kui pooleteise kuuga olnud rohkem kui kolmandik loobumisvõite tunamulluse koguarvust.

Meeste osas on seis pisut roosilisem – tänavu on loobumisvõite antud 28, mullu samal ajal 37.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles