Ukraina laskesuusakoondise täht ütles otse välja: kodustatud venelased ei tohiks Ukrainat esindada

Christopher Krutto
Copy
Artjom Prõma.
Artjom Prõma. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS/Scanpix

Ukraina laskesuusakoondises on mitmeid sportlaseid, kes on küll pärit Venemaalt, kuid esindavat Ukrainat. Artjom Prõma sõnul ei ole see enam aksepteerivat.

Sõja ajal sai selgeks, et 24 aastat sealset alaliitu juhtinud Volodõmõr Brõnzak lahkub ametist. Tema kirstu lõi viimase naela fakt, et ta aitas kodustatud venelased sõja puhkedes sünnimaa territooriumile. Nüüd võttis teema kohta sõna ka Prõma.

«Ma pole isiklikult kuulnud Volodõmõr Brõznaki või B-tiimi tüdrukute sõnu. Ma ei taha kinnitada kellegi sõnu, mida olen kuulnud läbi kellegi teise. Ütlen aga seda, et tiim teab milline on minu positsioon. Olen Venemaa sportlaste Ukraina lipu all võistlemise vastu,» rääkis viiekordne Euroopa meister Kamp-Sportile.

«Neil on oma riik, mida esindada. Kes viis kelle kuhu, kes pettis või laimas keda, seda ma ei tea, sest ma pole olukorra ja selle kulgemisega kursis,» jätkas biatleet.

«Enamik kodustatud sportlasi esindavad naiste tiimi. Kas see on trend või lihtsalt kokkusattumus? Seda ma ei tea. MInu töö on teha tulemusi oma riigi eest ja tuua meile au. See, kuidas läheb asi nende jaoks, kes siia tulid, on juhatuse eesmärk. Praeguse sõja taustal on minu arust vale Venemaa sportlasi siia kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles