Aitab ajutistest keeldudest? Paralümpia komitee asub hääletama Venemaa enda hulgast väljaviskamise üle

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Venemaa parasportlased naasmas Pekingi paraolümpialt, kust nad oma riigipea algatatud sõja tõttu välja visati.
Venemaa parasportlased naasmas Pekingi paraolümpialt, kust nad oma riigipea algatatud sõja tõttu välja visati. Foto: Maxim Shemetov

Venemaa poolt 24. veebruaril Ukrainas alustatud sõda võib saada saatuslikuks sealsetele parasportlastele.

Nimelt toimub novembris Rahvusvahelise paralümpia komitee (IPC) peaassamblee erakorraline koosviibimine, kus otsustatakse Venemaa ning nende sõjalise liitlase Valgevene edasine saatus.

IPC presidendi Andew Parsonsi sõnul pannakse seal hääletusele kaks küsimust: esiteks tuleb liikmetel otsustada, kas Venemaa ja Valgevene paralümpiakomiteede volitused peatatakse määramata ajani või lõpetatakse sootuks.

Lisaks tuleb hääletusele küsimus, kas olümpiarahu, mille rikkumises Venemaad ja Valgevenet süüdistatakse, peaks olema liikmete jaoks kohustuslik.

Seda, kuidas hääletused võiksid kulgeda, Parsons spekuleerida ei osanud. «Leian, et Ukrainas toimuv mõjutab suuresti hääletuse käekäiku. Kui sõda on selleks hetkeks läbi, võib otsus olla üks. Kui see aga jätkuvalt käib või on isegi eskaleerunud, nõudes veel rohkem inimelusid, võib otsus olla teine. Lõppude lõpuks on tegemist otsusega, mille langetavad liikmed ühiselt,» vahendas Inside The Games tema sõnu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles