Tartu haaras ülikoolimeeskondade madinas juhtohjad enda kätte

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tartu Ülikooli mängumehed kuulamas peatreener Nikolajs Mazursi näpunäiteid.
Tartu Ülikooli mängumehed kuulamas peatreener Nikolajs Mazursi näpunäiteid. Foto: Tairo Lutter

Tartu Ülikool Maks & Moorits alistas Eesti korvpalli meistrivõistluste poolfinaalseeria esimeses kohtumises TalTech/Optibeti 75:67.

Tartlased, kes kaotasid ülikoolirivaalidele muideks kõik kolm põhiturniiril toimunud kohtumist, said pealinnas paremini pakkudelt minema, võites avaveerandi 28:23. Poolajaks oli külaliste eduseis juba kahekohaline, sest tabloolt vaatas vastu 41:31. 

Ka kolmandal veerandajal õnnestus tartlastel oma eduseisu ainult suurendada, viimasele neljandikule mindi vastu nende 57:41 eduseisus. Seejärel tõsteti jalg küll veidi gaasipedaalilt üles, kuid mitte liiga palju ning purjetati kindlalt võidusadamasse.

Võitjate resultatiivseim oli Braxton Huggins 13 punktiga, kahekohalise punktisummani jõudsid veel Emmanuel Wembi (12), Märt Rosenthal (11), Oleksandr Kolivar (11) ja Adomas Drungilas (10). TalTechi rünnakuvankrit vedas Oliver Metsalu, kelle kontosse kogunes lõpuks 23 punkti, Brandon Childress lisas omalt poolt 16 sanga. 

Tartu peatreener Nikolajs Mazursi sõnul suudeti TalTechi teise poolaja kaitsele vastu pidada. «Play-off mängudes on mängu kõikumised üsna tavalised. TalTech on tabelis meist eespool ja võitnud meid sel hooajal mitu korda. Andsime endast parima ja suutsime esimesel poolajal hästi kontrollida lauavõitlust. Teisel poolajal said nad natuke rohkem jooksma ja hakkasid kaitset agressiivsemalt mängima, aga õnneks suutsime sellele vastu pidada. Play-off seerias on iga võit oluline, võõrsil võit veelgi enam. Nüüd hakkame valmistuma kolmapäevaseks kodumänguks,» sõnas Mazurs.

Kolme võiduni peetava poolfinaalseeria teine mäng peetakse Tartus kolmapäeval, 11. mail kell 19.00. Kindlasti on ka kolmas mäng ja seda reedel, 13. mail Tallinnas.

Teises poolfinaalis juhib avamängu järel Kalev/Cramo, kes oli eile 76:52 üle Pärnu Sadamast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles