Soome ja Läti teevad tuleval aastal Eestile «hokihamburgerit»?

Toimetas Ville Arike
Copy
Soome koondise mängude ajal käib Tampere hokihallis kõva möll.
Soome koondise mängude ajal käib Tampere hokihallis kõva möll. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva/AFP/Scanpix

Kui mullu toimusid jäähoki maailmameistrivõistlused Lätis ja tänavu peetakse Soomes, siis tuleval aastal tehakse ilmselt Eesti ümber korralik «hokihamburger» - korraldusõigust sihivad nii Soome kui ka Läti! 

Rahvusvahelise alaliidu IIHF kodulehel avaldati teade, et kuu aega tagasi Peterburilt ära võetud 2023. aasta MMile on ainult üks soovija Soome-Läti ühiskandidatuuri näol. Mõne nädala eest näitasid huvi üles ka Ungari ja Sloveenia, kuid see võeti tagasi Ungari riigi poolse garantii puudumise tõttu.

Otsuse tuleva aasta korraldaja kohta peaks IIHFi kongress kinnitama reedel. MMi põhiliseks võistluspaigaks saaks Tampere, kus mängitakse ka praegu. Läti poolelt oleks korraldaja mõistagi Riia. Mõlemad linnad korraldaksid ühe alagrupi ja kaks veerandfinaalmängu, poolfinaalist alates koliks kõik konkurentsi jääjad Tamperesse.

Värskelt avatud Tampere Nokia Arena mahutab 11 700, Läti esindushall Arena Riga aga 9550 pealtvaatajat. Läti saaks võimaluse viia MM läbi pealtvaatajate osalusel, sest aasta tagasi mängiti koroonapiirangute tõttu tühjades saalides.

IIHF lisab, et kaht linna lahutab 500 kilomeetrit ehk umbes tunnine lennusõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles