Levadia, Flora ja Paide kõrval osaleb eurosarjas ka neljas, tugevuselt viiendas liigas palliv klubi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tallinna FC Zapoos.
Tallinna FC Zapoos. Foto: Jana Pipar/jalgpall.ee

Kui siiani on Eesti jalgpallisõber elanud teadmises, et uuel hooajal saab eurosarjas kaasa elada kolmele siinsele vutitiimile, siis tegelikult on see number ühe võrra suurem.

Lisaks Tallinna FCI Levadiale, Tallinna FC Florale ja Paide Linnameeskonnale võtab sel suvel euroteekonna ette ka igapäevaselt Eesti tugevuselt viiendas liigas mängib Tallinna FC Zapoos, kes osaleb UEFA Regions Cupil. 

Regions Cupi näol on tegemist amatöörmeeskondadele mõeldud eurosarjaga, kust saavadki osa võtta 35 Euroopa riigi parimad asjaarmastajad. Zapoos lunastas õiguse seal osaleda Väikeste karikavõistluste võiduga, mille finaalis seljatati mullu septembris 3:2 FC Kuressaare duubel.

Zapoos alustab oma teekonda Regions Cupi eelringist, kus neil tuleb alagrupis mõõtu võtta Kasahstani klubi Kaskeleni ja Gruusia meeskonna Bastianiga. Trio parim ei teeni aga otsepääset põhiturniirile, vaid peab selle lunastamiseks võitma veel ka eelringide finaali, kus tuleb vastu kas valgevenelaste Cervieni Kolos või aserite Jabrayil.

Miks Valgevene klubidele kehtestatud eurosarjas osalemise piirang siinkohal Kolosile ei laiene, pole täpselt teada, kuid ilmselt peitub see asjaolus, et tegemist pole profivõistkonnaga ning turniiri näol tegemist rangelt amatööridele mõeldud võistlusega. 

Sellest tulenevalt ei või Regions Cupist osa võtta ka mängijad, kes on kunagi mõnes profiliigas – Eesti kontekstis siis Premium liiga, Esiliiga ja Esiliiga B – väljakule astunud. See reegel paneb väiksemat sorti põntsu ka FC Zapoosile, kes ei saa seeläbi kasutada näiteks Oliver Karlsoni, Kenner Talisaineni ja Hugo Rebase abi. 

Kui Zapoosil õnnestubki 23.–29. juunil Aserbaidžaanis toimuvast eelringide kadalipust läbi murda, ootab neid ees juba alagrupiturniir, kus kohtutakse suuremate vutiriikide amatööridega. 

Viimati võttis Eesti klubidest Regionals Cupist osa Paide Linnameeskonna kolmas meeskond, kes kaotas 2019. aastal aga kõik kolm eelringi kohtumist, üldise väravate vahega 1:17. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles