Rallisport kui poks? Sardiinias see just nii oligi!

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Craig Breeni stiilinäide Sardiinias.
Craig Breeni stiilinäide Sardiinias. Foto: Luca Barsali / IPA/SIPA

M-Spordi rallimees Craig Breen tunnistas pärast Sardiinia MM-etappi DirtFishiga rääkides, et ta tundis ennast Vahemere saarel kohati nagu poksija. Ja seda mitte selle pärast, mida konkurendid temaga tegid.

Nimelt viitas iirlane hoopis Sardiinia kõrvetavale kuumusele, mida rallimeestel tuli autodes taluda. 

Kuigi hooaja viienda ralli eel lisati uutele hübriidautodele ka spetsiaalsed õhuavad, peegeldavad klaasid ja muud vidinad, mis mehi veidigi kuuma eest säästsid, siis 40+ soojakraadist masina kokpitis siiski pääsu polnud. Muideks, sellele temperatuurile tuleb juurde lisada veel ka tulekindla kombinesooni koefitsient, mis on rallimeeste jaoks kohustuslik.

Ent võrdlus poksiga? Nimelt viitas Breen oma usutluses kõikidele abimeestele, kes teda katsete vahel jahutasid: nii rätikutega kui ka jookidega. «Ilma nendeta oleksime võinud igal hetkel lihtsalt kokku kukkuda,» tunnustas iirlane teda pisiasjadega aidanud meeskonnakaaslasi. 

«Mul oligi tunne, nagu oleksin poksija, sest keegi oli kogu aeg minu nurgas olemas, kes utsitas mind tagant ja andis mulle vett. Meil ei tulnud iialgi midagi tahta, vaid kõik oli tiimi poolt kogu aeg olemas! See, mida nad katsete vahel tegid, et meid selles kuumuses käimas hoida, oli erakordne,» sõnas Breen. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles