Eesti koondis jäi Rootsi ründevõimsusega hätta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti naiskond.
Eesti naiskond. Foto: CEV

Eesti vollenaiskond kohtus Euroopa hõbeliigas Rootsiga. Võõrsil toimunud kohtumises tuli eestlannadel Rootsilt võtta vastu 0:3 (20:25, 20:25, 12:25) kaotus.

Eesti sõitis Rootsile külla olukorras, kus esimesest neljast kohtumisest on võetud üks võit. Rootsi seevastu juhib alagruppi ning on võtnud kolm võitu ja pidanud korra tunnistama Portugali 3:2 paremust.

Kui mõned päevad tagasi Eestis peetud kohtumises suutsid eestlannad Rootsiga tõelise põnevuslahingu pidada, siis võõrsil säärast lennukust polnud. Kogu mängu vältel tegid eestlannad halbu vigu, mille Rootsi kiirelt punktideks pöörasid.

Kui kaks esimest geimi kuulusid Rootsile numbritega 25:20, siis otsustavaks saanud kolmandas vaatuses ei andnud koduväljakul mänginud rootslannad külalistele mingit võimalust. Kiiresti haarati suur algedu ning tänavu Meistrite liiga võitjaks kroonitud Isabelle Haaki võimsate rünnakute toel võeti 25:12 võit.

Kertu Laak tõi Eesti kasuks 11 punkti (+5), olles ühtlasi ainus kahekohalise skoorini jõudnud mängija. Kristiine Miilen lisas 7 (-3) ja Eliise Hollas 6 punkti (+5). Eesti naiskonna vastuvõtt oli 39%, rünnakuid lahendati 33-protsendiliselt, blokist saadi 3 punkti, servil löödi 3 ässa ja eksiti 12 pallingul. Eesti poolelt valiti mängu parimaks temporündaja Eliise Hollas.

Rootsile tõi Isabelle Haak 22 punkti (+15). Rootsi vastuvõtt oli 60%, rünnak 49%, blokist saadi 7 ja servilt 6 punkti (eksiti 12 pallingul).

Peatreener Alessandro Orefice tunnistas, et lootis nurgaründajatelt täna suuremat panust. «Me ei suutnud täna servijoone taga vastast piisavalt survestada, tugevad servijad ei suutnud head rütmi leida. Ja Rootsi mängis ka väga hea kohtumise. Aga kindlasti ootasin täna enamat nurgaründajatelt, ükskõik, kas tõste on kõrgem või madalam, peame olema julgemad ja agressiivsemad,» rääkis peatreener murekohtadest võrkpalliliidule antud intervjuus.

«Kuid vahetusest sekkunud Silvia Pertens tõi rünnakul värskust ja aitas ka vastuvõttu parandada, Eliise Hollaselt samuti suurepärane esitus. Esmakordselt algkoosseisu kuulunud Häli Vahula mänguga jään ka rahule, tõste kvaliteet oli hea, kuigi muidugi on veel palju tööd teha, eriti koostöös temporündajatega. Peame olema kannatlikud ja edasi töötama, et pikas plaanis edu saavutada,» lisas Orefice.

Nõnda on Eestil hõbeliigas endiselt kirjas üks võit. Neljanda võidu teeninud Rootsi jätkab tabeliliidrina. Eesti peab järgmise kohtumise juba 15. juunil, kui koduväljakul võõrustatakse Sloveeniat, kellele avamängus jäädi 2:3 alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles