GALERII Ülipikalt võistluspausilt naasnud Kirt krooniti Eesti meistriks

Postimees Sport
Copy

Odaviske Eesti meistriks kroonitaksegi 994-päevase võistluspausi lõpetanud Magnus Kirt, kes saatis oda parimal juhul 73.67 peale.

2019. aasta 6. oktoobril Dohas MMi hõbeda võitnud odaviskaja polegi pärast seda sama kurikuulsat mõõduvõttu rajale tulnud. Kõik algas Kataris saadud õlavigastusega, järgnes pöia väsimusmurd ning mullu novembris tuli käia kubemesonga lõikusel.

Aprillis-mais veetis 32-aastane atleet mitu nädalat Hispaanias laagris, kus ta sai üle väga pika aja taas korralikult oda visata. Nüüd lõpetas 994 päeva pikkust võistluspausi.

Teiseks tuli kümnevõistleja Janek Õiglane, kes sai kirja tulemuse 71.18. Kolmandaks jäi tulemusega 69.16 Kunnar Erich Viisel.

«Eks ole piinlikult kaua seda starti edasi lükatud. See taastumine on olnud raske, raskem kui arvasin. Võistledagi on taas raske. Sellist võistluskogemust pole saanud 2,5 aastat. See esimene vise on... kas 80-82 m või 60-62 m. Visketunnetust ma ikkagi otsin, aga kordan, väga tore on taas stardis olla. Edasi võtan päev korraga. See [võistlus] andis kindlasti positiivset nooti juurde, et võistlusnärvi juures suutsin oma ära teha. See on olnud piinarikas teekond, aga päiksekiiri juba paistab,» sõnas Kirt võistluse järel.

Oregoni MMi norm on 85 meetrit, Kirdi tippmark aga 90.61.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles