Hyundai tiimipealik: sõitjad on vihased, aga me pole kriisis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Julien Moncet (vasakul) ja Ott Tänak.
Julien Moncet (vasakul) ja Ott Tänak. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austral

Hyundai autoralli tiimi juht Julien Moncet üritab pärast järjekordset ebaõnnestumist hoida positiivset joont.

Kui juuni alguses peetud Sardiinia ralli, kus Ott Tänak võitis ja Dani Sordo oli kolmas, pakkus veidi leevendust, siis nädalavahetusel sõidetud Keenia etapp kujunes taas krahhiks. Toyota noppis nelikvõidu, parima Hyundai mehena oli Thierry Neuville viies. Meie mehed finišisse ei jõudnud, Oliver Solberg lõpetas meeletu kaotusega kümnendana.

Karmides tingimustes lõid taas välja i20 hübriidauto puudused. Kõik Hyundai masinad lagunesid, ilmekaks näiteks oli esimene kiiruskatse, kus Tänakul jäi käigukang pihku.

«Lõpptulemusega ei saa me muidugi rahul olla,» ütles Moncet intervjuus RTBFile. «Nägin, kuidas kogu tiim nädalavahetusele reageeris, kõik olid pettunud. Puhtalt esituse eest annaksin meile hindeks 10st 2 või 3, aga koostöövaimu eest 8.»

Ta jätkas: «Aga me pole kriisis. Meid on tabanud mured, mida pole osanud ette näha. Nimekiri on pikk, palju tuleb ära teha, aga oleme juba plaani paika pannud. Me oleme organisatsiooni kallal töötanud. Peame halba tulemust kasutama, et koos tippu naasta.»

Hyundaile pakkusid natukenegi rõõmu vaid üksikud nüansid: kaks masinat jõudis finišisse, Neuville võitis punktikatse.

«Thierry, nagu ikka, pingutas ja teenis punktikatselt viis silma,» ütles Moncet. «Peame hakkama saama sõitjate vihaga. Aga rääkisime nendega nädalavahetusel korduvalt. Nad mõistavad, mida tahtsime teha ja mis suunas liigume. Oleme juba poole hooaja peal, vahed on suured, aga me ei anna alla, sest auto jääb samaks ka 2023. ja 2024. aastal.»

MM-sari jätkub 14. juulil Rally Estoniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles