Latvala lubas, et tiim Rovanperä ja Evansi võitlusele kätt ette ei pane

Karl Mihkel Eller
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Sander Ilvest

Toyota sõitjad Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans on haaranud Rally Estonial esimese võistluspäeva järel kaksikjuhtimise. Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala on oma sõitjatega rahul, kuid kinnitas, et isegi kui nende võitlus peaks kestma ralli viimase katseni, siis tiimikäsklustega võitjat välja ei selgitata.

«Nad peavad seda ise otsustama, kuidas rajal käituvad. Kui küsimus on meeskondlikes punktides, siis oleks asi võibolla teine, aga oma tiimi sõitjate vahele me kiilu ei löö,» ütles Latvala Postimehele, et tema tiimikäsklusi ei kasuta ning homme võib võitlus jätkuda.

Rovanperä on MM-hooaega domineerinud ning meenutab aina enam Sébastien Ogier’d, kes võttis katsetele esimesena startides päeva rahulikult ja oli õhtul alatasa poodiumikohal ning löögihoos.

Latvala sõnul on Rovanperä areng olnud imetlusväärne. «See on midagi erilist. Tavaliselt peab sul olema aastaid kogemusi, et sellist asja teha. Ma ei tea, kuidas ta on seda 21-aastaselt teinud. See on kõigi jaoks ime. Kuidas ta oskab lugeda olukorda ja ründab alles siis, kui on õige hetk,» rääkis Latvala.

Kolmandat kohta hoidev Ott Tänak kaotab Rovanperäle 44,3 sekundiga. Saarlane vihjas Eesti ajakirjanikele, et loodetavasti ei leia head hoogu Toyota kolmas sõitja Esapekka Lappi, kes on neljandal kohal ja teda lahutab Tänakust 21,6 sekundit.

«Esapekka eesmärk Eestis oli enesekindluse kogumine. Ta ei lootnudki siin võidu eest võidelda. Kui oled on head, siis võib ta homme rünnata, aga kui on keerulised, siis ilmselt võtab ta tempot alla. Ta tahab finišisse jõuda.

Samas ta on aegamisi arenenud. Usun, et ta tahaks Otiga lahingut pidada. Elame-näeme. Vahe on siiski suur, üle 20 sekundi. Esapekka ei tee midagi lolli, aga kui tärkab võimalus, siis asub Otiga võitlusesse,» ennustas Latvala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles