VIDEO Läti rattaäss muutus Tour de France'il inimmuulaks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lätlane Toms Skujinš demonstreerimas veetassimisoskust.
Lätlane Toms Skujinš demonstreerimas veetassimisoskust. Foto: Kuvatõmmis videost

Lätlane Toms Skujinš demonstreeris Tour de France'i 15. katsel, et temast paremat abilist on meeskondadel keeruline leida.

Trek-Segafredo ridades võistleval 31-aastasel lätlasel oli 40-kraadises kuumuses üks põhiline ülesanne: aidata oma tiimikaaslasi. Seda, kui tõsiselt Skujinš oma rolli suhtus, sai hästi näha katse keskel, mil ta läks saateautost vett võtma. 

Kui tavaliselt piirdutakse sellisel juhul nelja-viie pudeliga, millest pooled siis edasi antakse, siis Skujinš otsustas meeskonna polüestersärgi ja selle tõmblukkude võimekuse tõeliselt proovile panna, ladudes ürbi vahele aina rohkem ja rohkem pudeleid.

Nii pistiski kahekordne olümpialane hõlma alla kaheksa pudelit vett, millele pressis tagatipuks otsa neli peotäit spordigeele. Hiljem on kaadrist näha, et Skujinši rattaraamil on veel kolm veepudelit, seega ühtekokku jagas lätlane tiimikaaslastele laiali 11 pudelit vett ja neli peotäit süüa. 

Nüüd nautigem seda meistriteost aga videopildis:

Skujinši pingutused tasusid ennast selles mõttes ka ära, et tema tiimikaaslane Mads Pedersen võitles lõpusirgel tõsiselt etapivõidu pärast. Lõpuks tuli Trek-Segafredo meeskonnal siiski piirduda kolmanda kohaga: 202,5 km pikkuse lauge etapi võitis belglane Jassper Philipsen (Alpecin - Deceuninck).

Kollane liidrisärk püsib aga jätkuvalt Jonas Vingegaardi (Team Jumbo-Visma) seljas, kelle edu Tadej Pogacari (UAE Team Emirates) ees on kaks minutit ja 22 sekundit.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles