PARC FERMÉ Toyota pingerida: Sainz esimene, Tänak kolmas, prantslane teine. Aga kes neist?

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Toyota Yaris WRCga.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Toyota Yaris WRCga. Foto: Sander Ilvest

Postimehe rallisaade «Parc fermé» pühendas aega MM-sarja ajaloos Toyotat esindanud sõitjate pingereale. Jaapani autotootjaga imelist minekut näidanud Ott Tänak pole nimekirja tipus, küll aga selle päris lähedal.

Toyotaga on Tänakust suutnud rohkem MM-etappe võita vaid Carlos Sainz, kes krooniti Jaapani autotootjaga kahekordseks maailmameistriks ning tõusis poodiumi kõrgeimale astmele 15 korda. Eestlane kogus kahe hooajaga kümme võitu.

Ent mõistagi on Toyota ralliautosid roolinud teisedki suurnimed, mistõttu ei aseta «Parc fermé» Tänakut Sainzi järele teiseks. Meie arvates on saarlane pingereas hoopis kolmas, jäädes Henry Lääne arvates alla ühele, Christopher Krutto hinnangul teisele prantslasele. Kellest jutt, seda kuula juba saatest!

Kui selle teemaga panime saatele punkti, siis alustuseks saime avalike andmete põhjal lukku järgmise hooaja kalendri. Samuti tuli arutluse alla Kalle Rovanperä mänedžeri Timo Jouhki väide, et soomlane on parem kui üheksakordne maailmameister Sébastien Loeb tema hiilgeaegadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles