Hyundai tiimijuht: mugav auto võib olla aeglane. Oluline, et see oleks kiire

Postimees Sport
Copy
Julien Moncet ja Ott Tänak.
Julien Moncet ja Ott Tänak. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport

Hyundai ajutine tiimipealik Julien Moncet kinnitas, et tahab i20 Rally1-auto muuta uueks hooajaks sõitjatele mugavamaks, kuid toonitas, et oluline on säilitada ja parandada auto kiirust.

Pikas intervjuus PowerStage taskuhäälingule ütles Moncet, et tänavu on plaanis ära kasutada kõik nö jokkeri-uuendused ehk võimalused auto erinevate osade arendamiseks. Ta loodab, et sõitjad tunnevad ennast järgmisel hooajal autos mugavamalt, kuid mitte see ei ole peamine.

«Mugavus on üks asi. Minu jaoks on oluline, et auto oleks kiire. Tean varasemast, kui olen töötanud teistes tiimides, kui sul õnnestub valmis saada mugav auto, siis võib ta lihtsalt osutuda aeglaseks. Ja mõnikord õnnestus meil natuke raskemini juhitav auto, aga see oli kiire. Arvan, et peame leidma õige tasakaalu,» ütles Moncet.

Eelmise etapi Soomes suutis võita Hyundai sõitja Ott Tänaku. Sel nädalal sõidetakse tiimi teise põhisõitja Thierry Neuville’i kodumaal Belgias, kus neil on kaitsta eelmise aasta esikoht. Moncet on asfaldiralli eel enesekindel.

«Kui mäletate eelmist aastat, siis see on ralli, mida nad (Thierry Neuville ja kaardilugeja Martijn Wydaeghe – toim.) väga armastavad, nad naudivad seda. Ma arvan, et meie ootused on üsna kõrged. Kindlasti ei ole sihiks ma midagi vähemat kui poodiumikoht, kuid arvan, et suudame võitu sihtida. Võib-olla olen liiga optimistlik, aga vaatame.

Alati on eesmärk võita, kuid mõnikord olen pigem optimist, kui realist. Paar kuud tagasi küsiti minult, millist rallit ma näen hooaja potentsiaalse tipphetkena ja ma olen alati öelnud Belgia. Loodan, et ma ei eksi,» kommenteeris Moncet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles