Legendaarne Mats Wilander: Kontaveit võib tänavu USA lahtised võita, selleks tuleb tal esimesed ringid ellu jääda (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mats Wilander.
Mats Wilander. Foto: Jean Catuffe/Dppi/SCANPIX

Seitsmekordne suure slämmi võitja ja praegu Eurospordi eksperdina tegutsev Mats Wilander usub, et kui Anett Kontaveit suudab US Openil esimeste mängudega hoo üles saada, siis võib ta minna ka võiduka lõpuni.

«Ma arvan, et Kontaveit on üks nendest mängijatest, kelle relv on lüüa palli väga tugevalt,» sõnas 1988. aasta US Openil võidutsenud Wilander Eurospordi pressiteates. «Ta tundub olevat emotsionaalselt kõikumatu, kui ma vaatan teda mängimas. Küsimus on selles, et kas ta suudab kõik kokku panna? Võib-olla mitte kõigis seitsmes mängus, aga kui ta suudab esimestes ringides ellu jääda, siis ta on selline mängija, et kui tuul on tema purjes, on ta võimeline alistama kõik vastased.»

Endine maailma esireket lisab, et Kontaveit mängib kohati väga riskeerivalt ning siis võivad tal tekkida raskused iga vastasega. «Mängides liiga riskeerivalt, võib see kahjustada mängu, aga teisest küljest on täna tuuril naised, kes nii mängivad ja nad võidavad suure slämmi turniire – nad riskivad palju ja loodavad, et see töötab.»

Wilander meenutas seejärel Kasahstani esindavat Jelena Rõbakinat, kes võidutses tänavu Wimbledonis. «Kontaveit on üks nendest mängijatest, kes on uskumatult ohtlik vastane ja võib alistada kõik konkurendid, aga samas võib ka igaühele kaotada. Naiste seas oleks ma täna pigem ohtlik ja riskeeriv mängija, mitte keegi, kes on lihtsat järjepidev.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles