BLOGI ⟩ Eesti tunnistas EM-i avamängus Itaalia selget paremust (2)

Postimees Sport
Copy

Eesti korvpallikoondis alustas Milanos EM-finaalturniiri võõrustajate itaallaste vastu. Koduväljakul hästi viskeid tabanud Itaalia teenis Eesti vastu 83:62 võidu.

Eesti koondis alustas EM-i avamängu võitluslikult ning püüdis Itaaliaga sammu pidada. Kümme ja pool minutit suudeti itaallastega võrdsena mängida, ent seejärel tuli sisse esimene mõõnaperiood.

20:21 seisult ei õnnestunud Eestil kolm minutit skoorida. Itaalia kasutas selle võimaluse ära ja tegi 14:0 vahespurdi. Seejärel sai Eesti veidi enam mängu sisse ning jõuti kuue punkti kaugusele, ent poolajapausile mindi ikkagi 33:52 kaotusseisus.

Teine poolaeg oli küll võitluslik, ent Itaalia kontrollis täielikult sündmustekäiku. Eesti enam ohtlikuks ei saanud ja lõpuks tuli tunnistada korraldajate 62:83 paremust.

Eesti poolelt säras ainsana Kerr Kriisa, kelle arvele jäi üleplatsimehena 20 punkti. Janari Jõesaar ja Kristjan Kitsing toetasid teda 9 silmaga. Itaalia kasuks viskasid Simone Fontecchio 19 ja Nicolo Melli 17 silma.

Standings provided by SofaScore LiveScore
  • Eesti alagrupis tundsid avavoorus võidurõõmu lisaks Itaaliale veel ka Ukraina ja Kreeka.
  • D-alagrupis said võidu kirja Serbia (100:76 vs. Holland), Poola (99:84 vs. Tšehhi) ja Iisrael (89:87 la. vs Soome).

Enne mängu

Euroliiga võistkonna Milano Olimpia kodusaal Mediolanum Forum mahutab ligi 13 000 pealtvaatajat. Arvestades, et ainuüksi Eestist on Itaaliasse oodata ligi 2000 korvpallifänni, võib saal minna päris täis.

«Itaalia publik on hullumeelne, tuleb nendega harjuda. Kindlasti hakkavad hullu panema. Isegi kui meil läheb kehvasti, siis hakatakse karjuma, et oleme halvad ja pahad. Aga see ongi hea. See ajab meid vihasemaks ja annab motivatsiooni,» rääkis kaks ja pool hooaega Pesaros mänginud Henri Drell.

Tagasi üles