PM MILANOS Lätlasel Ainars Bagatskisel on EMil Ukraina koondise peatreenerina kõige keerulisem juhendajatöö

Ville Arike
, reporter
Copy
Ukraina koondise peatreener Ainars Bagatskis juhendab EMi avamängus Suurbritanniaga hoolealuseid. Vasakul on Bohdan Blõznjuk, paremal Issuf Sanon (nr 30) ja Svjatoslav Mõhhailjuk.
Ukraina koondise peatreener Ainars Bagatskis juhendab EMi avamängus Suurbritanniaga hoolealuseid. Vasakul on Bohdan Blõznjuk, paremal Issuf Sanon (nr 30) ja Svjatoslav Mõhhailjuk. Foto: Tairo Lutter

Venemaa sõda Ukraina vastu on kestnud üle poole aasta ja pole näha, millal see võiks lõppeda. Kui vanas Kreekas lõpetati olümpiamängude ajaks sõjad ning eelmiselgi sajandil jäid sõdade ajal mängud pidamata, siis praegu tehakse sporti edasi ning ukrainlased peavad sportima ajal, mil nende kodumaad hävitatakse. Ukraina korvpallikoondis alustas eile EM-finaalturniiri võimsa 90:61 võiduga Suurbritannia üle.

Et Ukraina koondis baseerub Riias, kasutas Postimees juhust ja võttis paari nädala eest seal Lätiga peetud kontrollmängu aegu nööbist kinni ukrainlaste lätlasest peatreeneril Ainars Bagats­kisel, kes rääkis sinikollaste tiimi tegemistest viimase poole aasta jooksul.

Kui Venemaa 24. veebruari varahommikul Ukrainasse tungis, viibis ohvriks oleva riigi koondis parajasti Hispaanias Córdobas. Samal õhtul tuli MM-valikmängus astuda vastu kohalikule koondisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles