Anett Kontaveit: esimese korra kohta tegime koos väga hea mängu

Ville Arike
, reporter
Copy
Anett Kontaveit (esiplaanil) ja Erin Routliffe Tallinna turniiril.
Anett Kontaveit (esiplaanil) ja Erin Routliffe Tallinna turniiril. Foto: Tairo Lutter

Tennisist Anett Kontaveit ei võistle paarismängus just sageli, kuid Tallinna turniiril ta seda tegi koos hea sõbranna, uusmeremaalanna Erin Routliffe'iga. Esimese asetusega vastastele tuli küll alla vanduda, kuid Kontaveit jäi mänguga rahule.

Nii tema kui ka Routliffe olid mängu ajal pidevalt heatujulised. Ameeriklanna Nicole Melichar-Martinezi ja sakslanna Laura Siegemundi vastu võidetigi esimene sett 6:3, kuid teises tuli alla vanduda 5:7 ning otsustavas profisetis 3:0 ja 5:3 eduseisu järel 6:10.

Nii Kontaveit kui ka Routliffe ütlesid pärast kohtumist, et koos oli tore mängida, kuid vastaste suuremad paarismängukogemused pääsesid lõpuks maksvusele.

«Meil ei olnud midagi kaotada,» selgitas Kontaveit enda ja paarilise pingevaba olekut. «Mängisime koos esimest korda ning arvan, et seda arvestades tegime väga hea mängu. Muidugi olnuks hea, kui kohe esimeses mängus ei oleks tulnud vastu nii tugev paar, siis saanuksime natuke sisse elada. Nüüd aga tuli minna kohe väga tugevate vastaste vastu.»

Nii Melichar-Martinez kui ka Siegemund on just paarismängus võitnud ka Suure slämmi turniiri. Melichar-Martinez suutis seda 2018. aastal Wimbledonis segapaarismängus. Naispaarismängus jõudis ta nii tol aastal Wimbledonis kui ka 2020. aastal USA lahtistel finaali. Huvitav on asjaolu, et nonde USA lahtiste finaalis mängis teisel pool võrku Siegemund, kes võitiski koos venelanna Vera Zvonarjovaga esikoha. Veel on Siegemundi auhinnakapis segapaarismängu USA lahtiste võidukarikas aastast 2016.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles