Rovanperä pelgab Uus-Meremaal ühte kindlat katset

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kalle Rovanperä Uus-Meremaal.
Kalle Rovanperä Uus-Meremaal. Foto: Nikos Katikis/Dppi/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Uus-Meremaa MM-ralli esimene täispikk võistluspäev algab täna kell 22.33 Whaanga Coasti kiiruskatse esimese läbimisega. See on katse, mis ei meeldi MM-sarja üldliidrile Kalle Rovanperäle.

Esimesele täispikale võistluspäevale starditakse MM-sarja punktitabeli alusel ehk Toyotaga kihutav Rovanperä saab teele esimesena, tema järel on kord Hyundai meeste Ott Tänaku ja Thierry Neuville'i käes.

Whaanga Coast on 29,27 km pikkune katse, mida sõidetakse esimesel täispikal võistluspäeval kaks korda. Uus-Meremaal on esimesena startijal kõige suurem teepuhastamise roll ning Rovanperä hinnangul pole vihm, mis ilmateate kohaselt peaks maha sadama, märkimisväärne abi.

Prantsusmaa ralliportaali AUTOhebdo'ga vesteldes ütles Rovanperä, et ta pelgab Whaanga Coasti katset. «See meeldib mulle kõige vähem. Katse on väga kitsas ega sobi minu sõidustiiliga. Ma ei naudi tavaliselt sellistel teedel sõitmist,» kostis soomlane.

Pärast Eesti aja järgi täna hommikul sõidetud 1,78 km pikkust publikukatset juhib rallit Tänak. Rovanperä on kuues, kaotades 2019. aasta maailmameistrile 2,6 sekundit.

Muide, Uus-Meremaal on Rovanperäl võimalik kindlustada karjääri esimene maailmameistritiitel. Selleks peab ta Tänakust teenima kaheksa punkti enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles