Tänak: Rovanperä võitles tänavu iseendaga, konkurentidele ta võimalust ei andnud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak ja Kalle Rovanperä.
Ott Tänak ja Kalle Rovanperä. Foto: Timio Anis.

Tänavu autoralli maailmameistriks kroonitud Kalle Rovanperä võimutses MM-sarjas terve hooaja ning on sisuliselt algusest lõpuni juhtinud. Nõnda tõdes ka Ott Tänak, et soomlane lihtsalt ei andnud teistele võimalust.

Pärast hooaja avaetappi Monte Carlos oli Rovanperä punktitabeli kolmas, ent tema ees olid ainult Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier. Kuna prantslastest vanameistrid tervet hooaega kaasa ei tee, siis oli justkui Rovanperä kohe esikohal.

Pärast Monte Carlot algaski soomlase võimutsemine. Ta võitis järjepanu Rootsis, Horvaatias ja Portugalis ning hooaja neljas võit tuli kuuendal osavõistlusel Keenias. Nõnda oli juba sisuliselt poole hooaja pealt selge, kellele MM-tiitel tänavu läheb.

Tänak siiski püüdis soomlasele survet avaldada ning vähendas kolm etappi enne hooaja lõppu vahe 53 peale, ent Uus-Meremaal saadud võiduga kindlustas Rovanperä MM-tiitli. Seda kaks etappi enne hooaja lõppu.

Eestlane tõdes ralliportaalile Dirtfish antud intervjuus, et tegelikult ei andnud terve hooaja vältel Rovanperä konkurentidele võimalust. «Pärast seda, kui ta noppis aasta alguses mitu võitu järjest, võitles ta rohkem rallidel iseendaga. Ta tegi suurepärast tööd ning nägi MM-tiitli nimel palju vaeva,» lausus Tänak, kes lisas, et nad tulid küll tiitliheitlusesse veidike tagasi, ent nad polnud kunagi sellele lähedal.

«Toyota meestelt aus võitlus. Nad näitasid teistele ausalt koha kätte. Eriti Kalle, ent kogu tiim oli neil võrreldes konkurentidega väga tugev.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles