Venemaa diskvalifitseeriti EM-finaalturniirilt, mille üks korraldaja on ka Eesti

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa naiskond Tokyo olümpiamängudel.
Venemaa naiskond Tokyo olümpiamängudel. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/SCANPIX

Järgmisel aastal võõrustab Eesti naiste võrkpalli EMi ning Euroopa volleliit (CEV) tegi selles osas olulise muudatuse. Nimelt diskvalifitseeriti finaalturniirilt Venemaa naiskond, keda asendab napilt EM-piletita jäänud Šveits.

Järgmise aasta 15. augustist kuni 3. septembrini selgitatakse naiste Euroopa meistrid välja neljas riigis. Alagrupiturniiri toimub lisaks Eestile veel Saksamaal, Itaalias ja Belgias. Kaheksandik- ja veerandfinaalid peetakse Belgias ja Itaalias, poolfinaalid ja medalimängud Belgias.

Ühe favoriidina pidi suurvõistlusel osalema ka Venemaa, kes tagas endale pileti juba kaks aastat tagasi toimunud EMil, kus saavutati kuues koht. Täna teatas CEV, et nad otsustasid Venemaa diskvalifitseerida ning seda mõistagi Ukraina sõja tõttu. 

CEV asendas Venemaa naiskonna Šveitsi esindusega, kes jäi valikmängudes napilt EM-piletita. Neil õnnestus valiksarjas koguda kolm võitu ja kolm kaotust, millega jäädi Bosnia ja Hertsegoviina ja Kreeka järel kolmandaks. Šveits oli aga valiksarja n-ö parim kolmanda koha naiskond ning nõnda jõutigi tänu Venemaa eemaldamisele finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles