Kas Premier League’ist saab saudide siseasi? Naftašeigid nillivad Manchester Unitedit ja Liverpooli

Christopher Krutto
Copy
Manchester Unitedi ja Liverpooli mängijad. Võib juhtuda, et ühel päeval kuuluvad mõlemad klubid Saudi Araabiast pärit omanikele.
Manchester Unitedi ja Liverpooli mängijad. Võib juhtuda, et ühel päeval kuuluvad mõlemad klubid Saudi Araabiast pärit omanikele. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Saudi Araabia spordiminister prints Abdulaziz bin Turki Al Faisal kinnitas, et Saudi Araabias tuntakse huvi Manchester Unitedi ja Liverpooli ostmise üle.

Nii Manchester Unitedi kui ka Liverpooli omanikud otsivad väidetavalt uusi ostjaid. Huvinike ringi kuuluvad ka saudid, kellele kuulub läbi Saudi Araaba riigile kuuluva Public Investment Fundi Newcastle United.

«Erasektoris – ma ei saa küll nende eest rääkida – on palju huvi ja isu ja palju kirge jalgpalli vastu. Premier League on Saudi Araabias vaadatuim liiga ja sellel on palju fänne,» kirjeldas prints BBC Sportile.

«Me kindlasti toetame, kui keegi erasektorist näitaks huvi klubide vastu], sest teame, et see mõjub positiivselt spordile kuningriigis. Aga kui mõni investor on valmis seda tegema ja numbrid klapivad, siis miks mitte,» jätkas ta.

Newcastle United on olnud Saudi Araabiast pärit omanike käes natuke üle aasta ning klubi on teinud nende käe all muljetavaldava tõusu. Kui eelmise hooaja esimeses pooles võideldi liigasse püsimajäämise nimel, siis hetkel hoitakse pärast 15 kohtumist liigas 30 punktiga kolmandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles