Portugali sära fänne ei huvitanud: «Me tahame Ronaldot!»

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Cristiano Ronaldo (paremalt teine) võtab isegi pingile jäetuna tähesära endale. Sest fännid lihtsalt tahavad teda.
Cristiano Ronaldo (paremalt teine) võtab isegi pingile jäetuna tähesära endale. Sest fännid lihtsalt tahavad teda. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Senise MMi vaat et muljetavaldavaima esituse pakkus Portugal kaheksandikfinaalis, kus alistati lausa 6:1 Šveits. Kusjuures meeskonna suurim täht Cristiano Ronaldo jäi esiti pingile.

Vutispetsialistid rääkisid juba turniiri eel Fernando Santose tüüritava tiimi suurest potentsiaalist. Paberil kuulutakse kindlasti teravamasse tippu, ent sageli kippus mäng jääma liiga Ronaldo-keskseks. Nüüd jooksis tema asemel algkooseisu platsile Goncalo Ramos.

Mida minut edasi, seda paremini Portugali mängumootor nurrus. Skoori avas see sama Ramos 17. minutil, kes lõpuks oli täpne kolmel korral ning sai 74. minutil teenitud puhkusele. Portugali poolelt jõudis avapoolajal veel sihile Pepe – tõustes 39-aastaselt seeläbi vanimaks MMi sõelmängudes värava löönud palluriks –, ning teisel kolmveerandtunnil Raphael Guerreiro ja Rafael Leao.

Ronaldo pääses platsile viimaseks paarikümneks minutiks. Ta lõi ka värava, ent oli enne seda meetrite kaupa suluseisus.

Millegi erilisega ründaja silma ei paistnud, ent tundis tiimi triumfi üle – vähemalt pealtnäha – siiski siirast rõõmu.

Santos tunnistas kaheksandikfinaali eel pressikonverentsil, et talle ei meeldinud Ronaldo ebasportlik käitumine viimases alagrupiturniiri matšis Lõuna-Koreaga. Kas supertäht jäi pingile sisetüli tõttu või mõnel muul põhjusel, teab täpselt vaid peatreener.

Algkoosseisust välja jäetud Cristiano Ronaldo meelitas kohtumise alguses vahetuspingi ette tõelise fotograafide hordi.
Algkoosseisust välja jäetud Cristiano Ronaldo meelitas kohtumise alguses vahetuspingi ette tõelise fotograafide hordi. Foto: AFP/Scanpix

«Ma juba seletasin ega tee seda uuesti. Nad on erinevad mängijad. See oli strateegia. Ma saatsin väljakule ka Diogo Daloti ja Guerreiro, kuigi Joao Cancelo on samuti väga hea mängija. Tegin, mida arvasin Šveitsi vastu vaja olevat,» märkis juhendaja pärast seljavõitu.

Spetsialistidelt sai 2014. aastast ametis olev pealik igatahes põhjendatult kiita. «See oli Santose kaheksa aasta vapraim ja suurim otsus,» kirjutas Kataris viibiv BBC ajakirjanik Phil McNulty.

Ta rõhutas, et Portugali esitus oli voolav ja sujuv. Keskväljal kontrollisid tempot Bernardo Silva ja Bruno Fernandes, rünnakul hoidis vastaseid pinges Ramos. Mängust puudus igasugune isekus.

«Ronaldo on langenud superstaari rolli, keda keegi ei taha. Portugal võttis eeskuju Manchester Unitedist, kel võib temata paremini minna,» andis McNulty karmi hinnangu.

Kohapeal viibivaid fänne aga see ei huvitanud. Nemad tahtsid ikkagi oma superstaari, nagu oli tabavalt näha mängu 20. minuti paiku, mil staadioni suurele ekraanile kuvati vahetuspingil istunud Ronaldo nägu. Rahvas lihtsalt rõkkas.

Nagu ka siis, kui vutilegend teisel poolajal viimaks sooja läks tegema. Möödusid minutid ning staadionikatlas hakkas võimust võtma hüüded: «Me tahame Ronaldot!» ja «Ro-naaal-do!»

Lõpuks saidki fännid oma tahtmise, kuid kas see on nii ka laupäevases veerandfinaalis, kus Portugal kohtub üllataja Marokoga? Vastust teab ilmselt ainult peatreener Santos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles