FOTO Messi lõi MM-finaalis määrustevastase värava (19)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lionel Messi Argentina kolmandat tabamust löömas, mis reeglite järgi poleks pidanud lugema.
Lionel Messi Argentina kolmandat tabamust löömas, mis reeglite järgi poleks pidanud lugema. Foto: AFP/ODD ANDERSEN/Scanpix

Jalgpalli MM-finaal pakkus tõelist tulevärki, kus Argentina ja Prantsusmaa suutsid teha lisaaja järel 3:3 viigi. FIFA endise vilemehe teatel polnud aga Argentina üks väravatest määrustepärane.

FIFA endine kohtunik Igor Fedotov viitas Lionel Messi tabamusele, mis sündis lisaajal ning tegi mänguskooriks 3:2. Vilemehe hinnangul poleks tohtinud see üldse lugeda, kuna Argentina koondislased rikkusid reegleid.

«Jalgpalli MMi ajal unustati ära kõige tavalisemad reeglid. Jah, tavaliselt pole nendest ka MMi ajal vaja rääkida, aga finaalis oli Messi tabamuse ajal Argentinal väljakul 13 mängijat. See on rikkumine, ning värav poleks tohtinud lugeda. Samas pole süüdi väljakukohtunik, sest rikkumist pidanuks nägema VAR ja neljas abimees. Messi värav poleks tohtinud lugeda,» lausus Fedotov väljaandele Championat.

Foto: Kuvatõmmis

Olukord juhtus MM-finaali 108. minutil, kui Messi oli palli väravasse lükkamas. Veidi enne, kui pall jõudis väravasse, astusid kaks Argentina vahetustmängijat platsile tabamust tähistama. Sellest väravast Argentina siiski MM-tiitlit ei kindlustanud, sest lõpptulemus selgitati välja penaltiseerias.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles