VIDEO Kotsar aitas Baskonial kerkida Hispaania kõrgliiga liidrikohale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maik-Kalev Kotsar.
Maik-Kalev Kotsar. Foto: EPA/FILIP SINGER/Scanpix

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia teenis Hispaania kõrgliigas koduväljakul 85:79 võidu Valencia üle.

Baskonia ja Valencia on viimastel aastatel väga palju põnevuslahinguid pakkunud, kus võitja selgub tihti alles viimasel minutil. Seejuures oli viimasest viiest omavahelisest kohtumisest väljunud võitjana alati võõrsil meeskond.

Kumbki meeskond ei suutnud ka täna otsustavat vahespurti kordagi sooritada. Valencia juhtis parimal juhul neljanda veerandaja alguses nelja silmaga ning Baskonia paaril korral kuue punktiga.

Viimasele viiele ja poolele minutile mindi vastu 68:68 viigiseisult. Valencial oli võimalus mitmel korral juhtima pääseda, ent lõpuks pääses kodumeeskond Markus Howardi kaugviskest ette. Viimased viis minutit olid küll võitluslikud, ent Baskonia suutis eduseisu säilitada. Otsustavaks sai Howardi järjekordne pöörane kaugvise 15,7 sekundit enne normaalaja lõppu. Lõpuks vormistasid Baskonia mehed 85:79 võidu.

Howard tõusiski üleplatsimeheks visates 28 punkti. Darius Thompson ja Daulton Hommes lisasid 10 silma. Kotsari kontosse jäi 9 punkti ja 10 lauapalli, seejuures tõi Eesti keskmängija koguni seitse silma vabavisetest, mida tabas 70 protsendiga. Sander Raiestet platsile ei usaldatud.

Baskonia teenis kolme kaotuse kõrvale täna 12. võidu, mis tõstab nad ka Hispaania kõrgliiga liidriteks. Esikohta jagatakse sama saldot omavate Madridi Reali ja FC Barcelonaga. Valencia jätkab 7 võidu ja 8 kaotusega üheksandal real.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles