Rovanperä ei kasutanud võimalust, mis lubatud vaid maailmameistrile

Karl Mihkel Eller
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Toyota/McKlein

2022. aastal autoralli maailmameistriks tulnud Kalle Rovanperä otsustas jätkata võistlemist numbri 69 all ega kasutanud MM-tiitli võitnud sõitjale pakutud võimalust sõita numbriga 1.

Ühtlasi tähendab see, et number 1 kandvat võistlusautot sel aastal stardirivis pole. Eelmisel kahel hooajal sai numbriga 1 sõita Sébastien Ogier, sest ta oli valitsev maailmameister.

Ogier sõidab tänavu numbri 17 all nagu 2020. aastal, kui ta kaotas MM-tiitli Ott Tänakule. Nagu Rovnaperä, ei kasutanud ka Tänak 2019. aastal MM-tiitli võitmise järel võimalust sõita numbriga 1, vaid jäi kindlaks numbrile 8. Seda on ta kasutanud alates 2018. aastast, mil WRC-sõitjatele anti võimalus stardinumbreid valida.

Täna avalikustatud Monte Carlo ralli osalejate nimekiri andis kinnitust, et avaetapil on stardis kümme Rally1-autot: neli Toyotat, kolm Hyundaid ja sama palju Forde.

M-Sport Fordi meeskonda esindavad Ott Tänak, Pierre Louis-Loubet ja Jourdan Serderidis. Toyota eest sõidavad Rovanperä, Elfyn Evans, Sébastien Ogier ja Takamoto Katsuta. Hyundaiga stardivad Thierry Neuville, Esapekka Lappi ning Dani Sordo. Hispaanlase osalemist võib nimetada uudiseks, sest Lõuna-Korea meeskond polnud varem avalikustanud, kes istub avaetapil nende kolmandas autos.

Sordol on see 13. Monte Carlo ralli, viimati startis ta Lõuna-Prantsusmaa teedel sõidetaval MM-etapil 2021. aastal ja tuli siis viiendaks. Muide, 39-aastasele Sordole on Monte Carlo ralli märgilise tähendusega. Just seal tegi ta 2006. aastal debüüdi WRC-autoga ning lõpetas võistluse kaheksandana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles