MMil Hollandi koondise peaaegu päästnud jalgpallur siirdub Manchester Unitedisse

Toimetas Ville Arike
Copy
Niimoodi lõi Wout Weghorst (oranžis särgis) MMi veerandfinaalis Argentinaga Hollandi viigivärava.
Niimoodi lõi Wout Weghorst (oranžis särgis) MMi veerandfinaalis Argentinaga Hollandi viigivärava. Foto: Ariel Schalit/AP Photo/Scanpix

Eelmise aasta lõpus Kataris peetud jalgpalli MMil jäi Hollandi koondise laeks veerandfinaal, seal kaotati penaltiseerias Argentinale. Tolles kohtumises Hollandi peaaegu päästnud Wout Weghorst sai nüüd klubitasandil tublisti ülendust, ta siirdus Manchester Unitedisse.

Mäletatavasti läks MMil Argentina 2:0 juhtima, kuid vahetusmehena sekkunud Weghorst vähendas esmalt 83. minutil vahet ning lõi 11. üleminutil (!) karistuslöögi järel vahvalt mängitud kombinatsioonist viigivärava. Ta skooris ka penaltiseerias, kus Holland siiski kaotas 3:4. Argentina võitis veel kaks mängu ja tuli maailmameistriks.

Weghorsti mängijaõigused kuuluvad Inglismaa esiliiga klubile Burnley, ent hooaja alguses saadeti ta laenule Istanbuli Besiktasi. Nüüd jõudis United mõlema klubiga kokkuleppele ning Weghorsti laenuperiood jätkub juba Manchesteris.

BBC teatel peab 30-aastane mängumees läbima veel meditsiinilised testid. Unitedi ründajateosakond on hõre ning seetõttu soovis peatreener Erik ten Hag – samuti hollandlane – saada enda käe alla veel üht mängijat

Besiktasis peetud 16 mänguga jäi Weghorsti arvele 8 väravat ja 4 tulemuslikku söötu.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, saab Weghorst debüteerida juba laupäevases derbimängus Manchester Cityga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles