Soome ralliajakirjanik: Tänaku esituses oli näha protesti (6)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Thomas Fenetre/Dppi

Kui ralliportaali DirtFish ajakirjanik Rob Hansford leidis, et M-Sport oli see, kes hooaja avavõistlusel lati alt läbi jooksis, siis Soome põrinažurnalist Miika Wuorela arvas omakorda, et pigem oli Ott Tänak see, kes avavõistlusel alt läks.

«Eelmise hooaja põhjal ootasid paljud, et Kalle Rovanperä ja Ott Tänaku vaheline heitlus jätkub ka tänavu. Eestlane on aga üks neist, kes meeskonda vahetas ning tema uus tiim M-Sport pole võimeline praegu talle võiduautot pakkuma,» kirjutab soomlane Ilta-Sanomati veergudel.

«Aastaga on palju muutunud, kui meenutada, et mullu õnnestus Sebastien Loebil uhiuue Puma Rally1-autoga teistele [Monte Carlos] tagatulesid näidata. Tänak ei olnud hooaja avaetapil aga esimeste lähedal. Kohati tundus, et ta sõitis demonstratiivselt aeglasemalt, kui oskused võimaldasid, kuivõrd kiiruskatsetel näitas ta üldjuhul alles kuuendat või seitsmendat aega.

Ainult ralli lõpetanud punktikatsel pigistas Tänak endast ja autost rohkem välja ning jäi Rovanperä võiduajale lõpuks alla vaid 0,6 sekundiga. Kust ta järsku selle kiiruse leidis?» küsib Wuorela.

Soomlase hinnangul ei saa Tänak ennast M-Spordis liiga mugavalt tunda, sest teab, kui kõrged ootused tema õlgadele on asetatud.

«Ta kõndis Hyundaist minema, olgugi, et sai masina lõpuks niimoodi tööle, nagu tahtis. Alanud hooaja prognoos on aga veelgi nukram. Kui Tänak M-Spordiga ruttu head minekut ei leia, tuleb hooaeg tema jaoks väga pikk,» jätkab Wuorela.

«Kõrgepalgalise professionaalina on Tänak teadlik talle asetatud ootustest. Ta pole mingilgi viisil võrreldav tiimikaaslase Pierre-Louis Loubet′ga. Prantslane võib sõita nii, nagu soovib. Tänak vajab aga korralikku selgitust, kui ta tippudega samas tempos ei püsi. Võib vabalt olla, et Tänak mõtleb juba praegu oma karjääris tehtud otsuste ratsionaalsuse peale,» lõpetab Wuorela.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles