Ogier naaseb MM-sarja kohas, kus tal on ette näidata sensatsiooniline tulemus

Postimees Sport
Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: Toyota/McKlein

Monte Carlo ralli võitnud Sebastien Ogier (Toyota) naaseb võistluskarusellile hooajal kolmandal etapil Mehhikos.

Nädalavahetusel kerkis Ogier Monte Carlo kuningaks. Üheksandat korda legendaarsel rallil triumfeerinud prantslane jagas eelnevad 12 kuud seda tiitlit kaasmaalase Sebastien Loebiga.

Sarnaselt eelmisele hooajale võistleb Ogier tänavu vaid osadel MM-etappidel. Järgmisel, Rootsi rallil prantslasele kaasa elada ei saa, küll aga on ta taas Toyota roolis 16. – 19. märtsil peetaval Mehhiko rallil.

«See ei ole saladus, et ma järgmisena Mehhikos sõidan. Mulle on alati see ralli meeldinud,» ütles 39-aastane prantslane Canal+ vahendusel. «See oli minu ja tiimi poolt ilmselge valik, sest olen seal tihti edukas olnud. Pealegi ei jää kahe ralli vahele niimoodi väga pikka pausi.»

Ogier’le on tõesti Mehhiko palju rõõmu pakkunud. 2008. aastal pakkus ta seal sensatsioonilise tulemuse, kui võitis JWRC etapi, kuid jõudis punktikohale ka absoluutarvestuses, saavutades kaheksanda koha.

Rallivõitude poolest on Mehhiko Oiger’ edetabelis Monte järel teisel kohal. Prantslane on Mehhikos triumfeerinud koguni kuuel korral (2013, 2014, 2015, 2018, 2019 ja 2020). Täpselt sama palju on võite ette näidata Loebil, kellest Ogier’l on nüüd taas hea võimalus mööduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles