Rovanperä tõstatas Toyota murekoha, millest tuleb kiiresti vabaneda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Toyota/McKlein

Valitsev autoralli maailmameister Kalle Rovanperä tõi välja probleemi, mis talle Rootsi rallil saatuslikuks sai ning võidu eest võidelda ei lubanud.

Virtuaalse MM-sarja üldliidrina Rootsi rallile tulnud Rovanperä pidi talverallil leppima neljanda kohaga. Seejuures oli tegemist kogu Toyota meeskonnale kohutava nädalavahetusega, kuna Monte Carlos kaksikvõidu teeninud tiim jäi Rootsis koguni poodiumilt välja.

Rovanperä selgitas, et tal oli väga suuri probleeme just kiiruskatsete teistel läbimistel. Kui esimestel läbimistel suutis soomlane katsevõitude eest heidelda, siis teistkordsel kihutamisel polnud enam tihtipeale isegi esikolmikusse võimalik jõuda.

«Oli üsna selge, et näitasime väga head kiirust katsete esimestel läbimistel, kui teed olid korras. Samas teistel läbimistel auto lihtsalt ei toiminud nõnda hästi kui Hyundaidel. Sõitsin küll täpselt sama hästi, ent aeg oli oluliselt kehvem,» lausus Rovanperä ralliportaalile Dirtfish.

Rootsi rallile võidumõtetega tulnud Rovanperä siiski MM-sarja liidrikohalt langemist liiga tõsiselt ei võta. Mehhiko ralliks plaanitakse teha hea ettevalmistus, et sarnased mured, mis Rootsis juhtusid, enam ei kimbutaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles