Kergejõustikuliidu president hindas koondise esinemist sise-EMil heaks

Copy
Erich Teigamägi (vasakul) tunnustamas Risto Lillemetsa võidetud pronksmedali eest.
Erich Teigamägi (vasakul) tunnustamas Risto Lillemetsa võidetud pronksmedali eest. Foto: Tairo Lutter

Kuigi Eesti saatis Istanbulis toimunud kergejõustiku sise-EMile kõigest kuueliikmelise delegatsiooni, õnnestus meil tänu oma tublidele sportlastele ikkagi 21 medaliriiki sekka ronida. 

Selle eest, et Eesti oleks medalitabelis esindatud, kandis hoolt mitmevõistleja Risto Lillemets, kes tuli seitsmevõistluses 6079 punktiga kolmandaks. Temast ettepoole jäid vaid prantslane Kevin Mayer (6348) ja norralane Sander Skotheimi (6318).

Lisaks sellele jäi Eestile näppude vahele üks esikümne koht. Kannakõõluse vigastust trotsinud Hans-Christian Hausenberg platseerus seitsmevõistluses 4992 punktiga kümnendaks.

Meeste sprindis jäi Karl Erik Nazarov sel korral kokkuvõttes 11ndaks. Õilme Võro oli naiste sprindis 12., nagu ka Karmen Bruus naiste kõrgushüppes

Kuues Eesti sportlane ehk Maicel Uibo kannavigastuse tõttu seitsmevõistlust lõpuni ei teinud, kuid oli nelja ala järel medalikonkurentsis.

Kui Eesti kergejõustikuliidu presidendil Erich Teigamägil paluti meie koondise esitust Istanbulis hinnata, lausus ta, et tervikuna oli tegemist hea etteastega, mille kirsiks tordil oli mõistagi Lillemetsa pronksmedal.

«Loomulikult on kahju katkestanud mitmevõistlejatest, samas oli siin Eesti rekordeid, hooaja parimaid tulemusi ja mina hindad, et medal viimase jooksuga on väga hea!» sõnas ta ERRile.

Ühtlasi sõnas Euroopa kergejõustikuliidu nõukogusse kuuluv Teigamägi, et Türgi sai hiljutisest ohvriterohkest maavärinast tiitlivõistluse korraldamisega väga hästi hakkama. «Kartused olid, aga praegu tundub, et nad on võistluse korraldamisega väga hästi hakkama saanud. Nii palju nagu mina olen kuulnud – erilisi nurinaid pole olnud. Iga võistlusega tuleb ette ikka mingeid väikseid kitsaskohti, mida tuleb lahendada, aga praegu on Türgi toime tulnud,» lausus ta.

Tagasi üles