Oma ministrist naabri kassi surnuks tulistanud profirattur sai hundipassi

Postimees Sport
Copy
Antonio Tiberi mullusel Hispaania velotuuril.
Antonio Tiberi mullusel Hispaania velotuuril. Foto: IMAGO/Fotoreporter Sirotti Stefano/Scanpix

Profitiim Trek-Segafredo andis hundipassi itaallasest ratturile Antonio Tiberile. Põhjus polnud tavaliste killast – Tiberi tulistas eelmise aasta suvel surnuks oma naabri kassi.

Naabri näol oli aga tegemist San Marino turismiministri, varem ka riigipea ülesannetes olnud Federico Pedini Amatiga, vahendas ajaleht Il Corriere della Sera.

Tiberi seletas kohtus, et tahtis proovida oma õhupüstoli laskeulatust. «Tunnistan, et rumalast peast sihtisin ka kassi. Enda üllatuseks sooritasin ka lasu. Mul polnud kavatsust looma tappa. Arvasin, et see relv ei tapa,» rääkis jalgrattur.

Tiberit trahviti 4000 euroga, Pedini Amati ei pidanud seda piisavaks. «Kass ei seganud kedagi. Ta elas meiega koos pikka aega. Minu kolmeaastane tütar Lucia jumaldas teda. Pärast looma tapmist ei saa maksta 4000 eurot ja minema jalutada,» rääkis Pedini Amati ajalehele.

Veebruaris oli Trek-Segafredo Tiberi meeskonnast ajutiselt eemaldanud. Nüüd lõpetati leping, sest ratturi käitumine ajutise karistusperioodi ajal ei rahuldanud meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles